Follow us

Πώς θα αντικαταστήσεις τα αλλαντικά στα γεύματά σου; 9 εναλλακτικές ιδέες για τα σάντουιτς

Με τις κατάλληλες θρεπτικές προσθήκες το σάντουιτς μπορεί αντικαταστήσει επιτυχώς ένα ολοκληρωμένο γεύμα σε ελάχιστο χρόνο.

sandwich iStock

Τα αλλαντικά αποτελούν κλασσική επιλογή των υλικών που προσθέτουν οι περισσότεροι στο σάντουιτς τους. Πιστεύεται ότι η προσθήκη κρέατος θα κάνει πιο χορταστικό το on the go σνακ, με πολλούς να προσθέτουν όχι μόνο ένα άλλα δύο ή τρία είδη κρέατος μέσα σε αυτό. Άλλωστε, το γεγονός ότι ταιριάζουν σε μια ποικιλία συνταγών, τα καθιστούν αρκετά δημοφιλείς.

Ωστόσο τα αλλαντικά – ακόμα και τα πιο "αθώα", όπως παρουσιάζονται συχνά – είναι κομμάτια κρέατος που έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία, για αυτό και δεν είναι ιδιαίτερα υγιεινά. Μάλιστα, αυτού του είδους κρεάτων έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας βλαβερών συστατικών, τα οποία διατηρούν αναλλοίωτη την γεύση, το χρώμα αλλά και την υφή για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Επομένως η τακτική κατανάλωση αυτών, εκτός από βαρετή, είναι και επικίνδυνη. Με λίγη παραπάνω έμπνευση και απλά υλικά, μπορείς να έχεις έτοιμο το αγαπημένο σου σάντουιτς αντικαθιστώντας την προσθήκη αλλαντικών με τις παρακάτω δημιουργικές επιλογές:

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ