Οι "ανθρωποθυσίες" που συγκλόνισαν την Ελλάδα τον Ιούνιο του 1995

Πέρασαν 27 χρόνια από την έναρξη της πολύκροτης δίκης.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Τον Ιούνιο του 1995 ξεκινάει η πολύκροτη δίκη των Ασημάκη Κατσούλα, Μάνου Δημητροκάλη και Δήμητρας Μαργέτη, της ομάδας νεαρών σατανιστών που δρούσε στην περιοχή της Παλλήνης και άφησε στο πέρασμα της δύο νεκρές γυναίκες, κατονομάζοντας οι ίδιοι τα ειδεχθή εγκλήματά τους "ανθρωποθυσίες" προς τον σατανά.

Η αποκάλυψη της φρικτής υπόθεσης πραγματοποιήθηκε δύο χρόνια νωρίτερα, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη, η οποία ερχόταν για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τόσο ανατριχιαστικά εγκλήματα. Βέβαια, ο κιτρινισμός του Τύπου αλλά και των καναλιών της εποχής συνέβαλε σημαντικά στην διασκόρπιση του φόβου και τις απέχθειας, περιγράφοντας αναλυτικά κομμάτια από τις ήδη τρομακτικές για τον ανθρώπινο νου απολογίες των τριών εγκληματιών, εμπλουτισμένα με υποβλητική μουσική επένδυση, εφέ αλλά και φωτογραφικό υλικό.

Πέραν των ρεπορτάζ – θρίλερ επρόκειτο, ωστόσο, για μια αληθινά ιδιάζουσα υπόθεση στην ιστορία του ελληνικού εγκλήματος. Τρεις νεαροί, ηλικίας 21, 19 και 18 ετών, θανάτωσαν στις 27 Αυγούστου του 1992 βάναυσα ένα 14χρονο κορίτσι, την Δώρα Σπυροπούλου σε ερημική τοποθεσία στη Σέσι Κορωπίου για να την προσφέρουν θυσία στον σατανά. Αφού την έγδυσαν, την βασάνισαν προστάζοντας την να κρατάει συνεχώς ένα αναμμένο κερί στα χέρια, την χτύπησαν με μια σανίδα στο κεφάλι ώστε να την αποτελειώσουν. Παρά την προσπάθεια τους, το μικρό κορίτσι παρέμεινε ζωντανό, δίνοντας της ένα φρικτό τέλος με τα ίδια τους τα χέρια, στραγγαλίζοντας της. Νεκρή πλέον ασελγούν στο άψυχο σώμα της, βάζοντας στο τέλος φωτά για να "εξαφανίσουν" κάθε αποδεικτικό του εγκλήματός τους.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr