Scorpions | Το συγκρότημα που αρνείται να πεθάνει

Στις 6 Ιουλίου οι Scorpions εμφανίζονται μία ακόμα φορά στην Αθήνα στην μεγαλύτερη από όσες συναυλίες έχουν κάνει ποτέ επί ελληνικού εδάφους, έχοντας μαζί τους ως ειδικό προσκεκλημένο τον Alice Cooper. Με αφορμή τη συγκεκριμένη εμφάνιση κάνουμε μία αναδρομή στην επική τους πορεία μέσα από τη δισκογραφία τους.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Lonesome Crow (1972)

Το συγκρότημα: Οι Scorpions δημιουργήθηκαν το 1965 από τον κιθαρίστα Rudolf Schenker ο οποίος εκτελούσε ταυτόχρονα και χρέη τραγουδιστή. Αρχικά, ο μουσικός τους προσανατολισμός ήταν κοντά στο ύφος των Beatles και των υπόλοιπων βρετανικών σχημάτων της εποχής. Πέντε χρόνια αργότερα εισέρχονται στις τάξεις τους ο τραγουδιστής Klaus Meine και ο μικρότερος αδερφός του Rudolf, Michael στην lead κιθάρα. Στις αρχές του 1972 κερδίζουν έναν μουσικό διαγωνισμό και μέσα στην ίδια χρονιά ηχογραφούν και κυκλοφορούν το πρώτο τους album.

O δίσκος: Δύσκολα κάποιος που δεν έχει εντρυφήσει στη μουσική των Scorpions θα μπορούσε να αναγνωρίσει πως πρόκειται για αυτούς. Ακόμα και η τόσο χαρακτηριστική φωνή του Meine, είναι σχεδόν αγνώριστη. Το ύφος τους επηρεάζεται μερικώς από το kraut rock το γερμανικό πειραματικό rock της εποχής, με αρκετές ακουστικές και ψυχεδελικές στιγμές. Το "In Search of The Peace of Mind” πάντως παραμένει σπουδαία σύνθεση, ενώ το 13λεπτο ομότιτλο τραγούδι φανερώνει τις αναφορές τους και παρουσιάζει το άστρο του δεκαεπτάχρονου τότε, Michael Schenker

Για τους συλλέκτες πληροφοριών: Ο δίσκος κυκλοφόρησε στην Σκανδιναβία με διαφορετικό εξώφυλλο και τίτλο "Action”

Fly to the Rainbow (1974)

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Tags