Follow us

Γιατί όσοι νόσησαν με Ομικρον μπορεί να ξανακολλήσουν με τις νέες μεταλλάξεις - Στο τραπέζι η τέταρτη δόση για όλους

Οι υπομεταλλάξεις Ομικρον 4 και 5 που κυκλοφορούν τώρα, έχουν μεταλλάξεις που παρακάμπτουν τα αντισώματα όσων νόσησαν με Ομικρον 1.

MissBloom TEAM
ssdd EUROKINISSI

Άτομα που έχουν μολυνθεί με το παλιότερο στέλεχος της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική τον Νοέμβριο, μπορεί να είναι ευάλωτα σε επαναμόλυνση με μεταγενέστερα στελέχη της παραλλαγής, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί και έχουν λάβει και ενισχυτική δόση.

Όπως ανέφεραν ερευνητές από την Κίνα στο Nature, οι εμβολιασμένοι ασθενείς που νόσησαν με το στέλεχος Όμικρον BA.1 ανέπτυξαν αντισώματα που θα μπορούσαν να εξουδετερώσουν αυτόν τον ιό συν τον αρχικό ιό SARS-CoV-2, αλλά οι υποκατηγορίες Όμικρον που κυκλοφορούν τώρα έχουν μεταλλάξεις που παρακάμπτουν αυτά τα αντισώματα.

Το Όμικρον BA.2.12.1, το οποίο επί του παρόντος προκαλεί τις περισσότερες λοιμώξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, και τα Όμικρον BA.5 και BA.4, που πλέον αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 21% των νέων περιπτώσεων στις ΗΠΑ, περιέχουν μεταλλάξεις που δεν υπάρχουν στα BA.1 και BA.2 στελέχη της Όμικρον.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ