Follow us

Alexandria Ocasio-Cortez: "Με βίασαν στα 22 και ευτυχώς είχα την επιλογή της άμβλωσης"

Η βουλευτής σε συγκέντρωση υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση μίλησε ανοιχτά για την πιο δραματική εμπειρία της ζωής της.

MissBloom TEAM
Alexandria Ocasio-Cortez Splash News / Ideal Image

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να καταργήσει το δικαίωμα στην άμβλωση, ακυρώνοντας τον νόμο Roe v. Wade και παρεμβαίνοντας στο αναπαραγωγικό σύστημα της χώρας. Η ανατροπή της απόφασης οδήγησε χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τα αυτονόητα δικαιώματα τους. Ανάμεσα τους βρέθηκε και η Alexandria Ocasio-Cortez, η οποία μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος, αποκάλυψε την πιο δραματική εμπειρία της ζωής της. Η γνωστή βουλευτής δήλωσε ευγνώμων που είχε την επιλογή της άμβλωσης, όταν σε νεαρή ηλικία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Συγκεκριμένα, η 32χρονη Αμερικανίδα πολιτικός και ακτιβίστρια περιέγραψε τα συναισθήματα μοναξιάς και αβεβαιότητας που βίωσε, έπειτα από το τραγικό συμβάν του βιασμού της. "Όταν ήμουν περίπου 22-23 ετών, με βίασαν ενώ ζούσα εδώ, στη Νέα Υόρκη. Ήμουν εντελώς μόνη. Μάλιστα, ένιωθα τόσο μόνη, που χρειάστηκε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης σε δημόσια τουαλέτα, στο κέντρο του Μανχάταν" ανέφερε αρχικά, τονίζοντας στη συνέχεια το πόσο ευγνώμων αισθανόταν εκείνη την στιγμή γνωρίζοντας πως ανεξαρτήτου αποτελέσματος, είχε το δικαίωμα να διακόψει την εγκυμοσύνη σε περίπτωση που το επιθυμούσε. "Ενώ περίμενα το αποτέλεσμα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν δόξα τo Θεό που, τουλάχιστον, έχω επιλογή. Δόξα τo Θεό που μπορούσα, τουλάχιστον, να έχω την ελευθερία να επιλέξω τη μοίρα μου. Δεν ήξερα τότε, καθώς περίμενα, ότι το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία " είπε.

Διαβάστε περισσότερα στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ