Follow us

Είχε κρύψει τα Όσκαρ της στο ντουλάπι της κουζίνας. Η Katharine Hepburn δεν ήταν σαν καμία άλλη σταρ

"Εάν κάνεις πάντα αυτό που σε ενδιαφέρει, τότε τουλάχιστον ένα άτομο είναι ευχαριστημένο".

MissBloom TEAM
Katharine Hepburn ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σαν σήμερα πέθανε η γυναίκα που θεωρείται η μεγαλύτερη ηθοποιός στην ιστορία του κινηματογράφου. Χαρακτηρισμός που πατά με το ένα πόδι στις απλησίαστες διακρίσεις και με το άλλο στο προφίλ μιας γυναίκας που δεν υποτάχθηκε ποτέ και ανάγκασε μια βιομηχανία να την αποδεχθεί.

Εξήντα χρόνια κινηματογραφικής καριέρας, ένας μεγάλος απαγορευμένος έρωτας και μία ζωή αντισυμβατική, κόντρα στα στερεότυπα, 4 Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Ποιος μπορεί να ψελλίσει ότι η Katharine Hepburn δεν ήταν μια συναρπαστική γυναίκα;

Η Katharine Hepburn τιμήθηκε 4 φορές με το Βραβείο Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το πρώτο της ήταν το 1934, ως πρωταγωνίστρια του "Morning Glory". Ακολούθησαν το "Guess Who's Coming to Dinner" το 1968, το "Λιοντάρι το Χειμώνα" το 1969 και η "Χρυσή Λίμνη" το 1982. Ανάμεσα σ' αυτές τις νίκες, η Hepburn ήταν υποψήφια ακόμα 8 φορές, για τα "Alice Adams" το 1936, "The Philadelphia Story" το 1941, "Woman of the Year" το 1942, "The African Queen" το 1952, "Summertime" το 1956, "The Rainmaker" το 1957, "Suddenly, Last Summer" το 1960 και "Long Day's Journey Into Night" το 1963. Συνολικά, η Katharine Hepburn βρέθηκε 11 φορές στα πρόθυρα του ν' ανέβει στη σκηνή της απονομής των Βραβείων Όσκαρ. Αλλά δεν έκανε ποτέ στην Ακαδημία τη χάρη να εμφανιστεί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ