Follow us

Κορονοϊός | Γιατί μπορεί να φθάσουν τις 30.000 τα ημερήσια κρούσματα τον Ιούλιο - Πότε αναμένεται κορύφωση του 6ου κύματος

Υψηλά τα κρούσματα κορονοϊού - Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

MissBloom TEAM
Covid - 19 iStock

Τουλάχιστον όλο τον Ιούλιο, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα- στις 20.000 χωρίς να αποκλείεται να φτάσουν ακόμη και τις 30.000-, με την αποκλιμάκωση του θερινού κύματος της πανδημίας να αργεί.

Αυτό εκτιμούν οι ειδικοί που παρακολουθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και την υψηλή μεταδοτικότητα των δύο στελεχών 4 και 5 της παραλλαγής Όμικρον, αλλά και την πορεία των επαναλοιμώξεων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη, στο τέλος του Ιουλίου θα δούμε σημάδια αποκλιμάκωσης των διαγνώσεων. "Αυτές οι μεταλλάξεις διαφεύγουν τελείως των εμβολίων, αλλά και της προηγούμενης νόσησης. Για αυτό σχεδόν το 1/3 των κρουσμάτων είναι επαναλοιμώξεις", εξήγησε.

"Ενδεχομένως να δούμε και 30.000 κρούσματα τη μέρα. Δεν μπορώ να πω ότι συμμερίζομαι τις προσεγγίσεις ότι θα φτάσουμε τις 400 νοσηλείες στις ΜΕΘ. Τα δικά μου μοντέλα δείχνουν ότι τέλος Ιουλίου θα πάμε προς αποκλιμάκωση των κρουσμάτων. Πρέπει να κρατήσουμε τα πράγματα διαχειρίσιμα, και τα κρούσματα σε χαμηλά νούμερα. Να φοράμε μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός", ανέφερε στο Mega.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ