Follow us

Ποιοι πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου - Όλες οι διευκρινίσεις

Ποιοι συνιστάται να κάνουν την τέταρτη δόση εμβολίου. Οι εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και οι οδηγίες.

MissBloom TEAM
εμβολιο intime

Ποιοι συνιστάται να κάνουν την τέταρτη δόση εμβολίου: άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω, καθώς και όσοι διαμένουν σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων. Επιπλέον, οι άνω των 60 ετών, ιδιαίτερα όσοι εμφανίζουν υποκείμενα νοσήματα.

Αυτές είναι οι εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, όπως διατυπώθηκαν σε έκτακτη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Υγείας, μετά τον προβληματισμό που προκάλεσε η πρόσφατη ανακοίνωση σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας για τη τέταρτη δόση στο γενικό πληθυσμό άνω των τριάντα ετών.

Όπως είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου, για τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας μικρότερης των 60 ετών, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι τα δεδομένα για το πρόσθετο όφελος από αυτή την 4η δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια είναι προσωρινώς περιορισμένα.

"Ωστόσο συνεκτιμώντας την ασφάλεια των εμβολίων η Επιτροπή εισηγείται να παρέχεται η δυνατότητα εμβολιασμού εξατομικευμένα με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 έως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν μετά τη σύμφωνη ιατρική γνώμη.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ