Follow us

Νύχτα αγωνίας στη Φωκίδα | Μάχη να μείνουν οι φλόγες μακριά από την Ιτέα - Ενισχύθηκαν με το πρώτο φως οι δυνάμεις [Εικόνες-Βίντεο]

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ρίξει το βάρος στο μέτωπο της Φωκίδας - Καλύτερη η εικόνα στο Κρανίδι

MissBloom TEAM
Πυρκαγια iStock

Μαίνεται σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά στην Φωκίδα που ξεκίνησε χθες από τον Ελαιώνα και κινείται προς την Ιτέα, προς το Σερνικάκι και προς τον Χρισσό. Καλύτερη εικόνα παράλληλα παρουσιάζει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες αργά το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Κορακιά στο Κρανίδι Αργολίδας.

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές, για να θέσουν υπό έλεγχο ορισμένα από τα μέτωπα της φωτιάς στην 'Αμφισσα. Εκμεταλλευόμενοι την ύφεση των καιρικών συνθηκών οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν την καταστροφική πορεία του μετώπου προς το Σερνικάκι, αλλά και την περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Ωστόσο η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται προς την Ιτέα, όπου έχουν αναπτυχθεί δύο μέτωπα το ένα προς το Γαλαξίδι και το δεύτερο προς Δελφούς τα οποία παραμένουν ακόμα ενεργά.

"Μέσα στη νύχτα μάς βοήθησε η ύφεση των ανέμων. Μας ανησυχεί το μέτωπο από Ιτέα προς Αγία Ευθυμία" ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δελμούζος, ο οποίος τόνισε ότι αναμένεται "ενισχυμένη παρουσία σε εναέρια μέσα για να βοηθήσουν αποτελεσματικά".

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ