Follow us

Επτά απειλητικές πυρκαγιές μέσα σε λίγες ώρες | Το επικίνδυνο πυρομετεωρολογικό "κοκτέιλ" - Σε γενική επιφυλακή οι Αρχές

Επτά επικίνδυνες πυρκαγιές σε λίγες ώρες ξέσπασαν σε Πόρτο Γερμενό, Αγ. Ιωάννη Κορινθίας, Καλαμάκι Πάτρας, Ιτέα, Ναύπλιο, Κρανίδι και Πικέρμι.

MissBloom TEAM
Πυρκαγια iStock

Επτά επικίνδυνες πυρκαγιές σε λίγες ώρες ξέσπασαν σε Πόρτο Γερμενό, Αγ. Ιωάννη Κορινθίας, Καλαμάκι Πάτρας, Ιτέα, Ναύπλιο, Κρανίδι και Πικέρμι.

Αυτή στο Πόρτο Γερμενό, εξελισσόταν ραγδαία από την πρώτη εστία που ξεκίνησε πίσω από το Κάστρο, με κατεύθυνση τον ορεινό όγκο με κατεύθυνση την Ψάθα Αλεποχωρίου.

Το πενθήμερο… φωτιά, ευνοεί την διάδοση και επέκταση των πυρκαγιών, με την θερμοκρασία να προσεγγίζει τους 30 βαθμούς, την υγρασία να βρίσκεται χαμηλά (15-20%), και τους ανέμους να έχουν ένταση 3-4 μποφόρ, σύμφωνα με το meteo. Σημαντικό και δυσάρεστο δείγμα αυτών των καιρικών συνθηκών ήταν οι 65 δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο.

Αυτές οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες τρομοκράτησαν τους κατοίκους του Πόρτο Γερμενό, της Ψάθας, του Αλεποχωρίου και κυρίως του οικισμού Μύτικας, όταν είδαν τις πρώτες να ξεπηδούν στις 12:00 χθες το μεσημέρι πίσω από το κάστρο του χωριού, στο τέρμα της οδού Αιγοσθενών. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και εξαιτίας των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων η φωτιά "αναρριχήθηκε" στο βουνό με κατεύθυνση την Ψάθα. Ενδιάμεσα βρισκόταν ο οικισμός Μύτικας, για τους κατοίκους του οποίου στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112, προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς την Ψάθα.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ