Follow us

Κορονοϊός | Αυτό είναι το σύμπτωμα της Όμικρον 5 που εμφανίζεται το βράδυ

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύμπτωμα, σύμφωνα με ερευνητές, που δεν αποτελεί μόνο σημάδι πως νοσούμε από την Όμικρον, αλλά ειδικότερα από την υποπαραλλαγή ΒΑ.5.

MissBloom TEAM
κορονοιος istock

Καταρροή, πονοκέφαλος, αίσθημα κακουχίας, κόπωση, φτέρνισμα και πονόλαιμος είναι τα βασικά συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον, σε συνδυασμό με τον πυρετό.

Υπάρχει όμως ένας ακόμη σύμπτωμα σύμφωνα με τους ερευνητές, που δεν αποτελεί μόνο σημάδι πως νοσούμε από την Όμικρον, αλλά και ειδικότερα από την υποπαραλλαγή ΒΑ.5. Και αυτό το σύμπτωμα είναι η νυχτερινή εφίδρωση.

Ο Luke O'Neill, καθηγητής βιοχημείας στο Trinity College στην Ιρλανδία, προειδοποίησε ότι η νέα παραλλαγή BA.5 - η κυρίαρχη υποπαραλλαγή της Όμικρον παγκοσμίως - θα μπορούσε να κάνει τον ύπνο πιο δύσκολο λόγω των νυχτερινών εφιδρώσεων, αποτέλεσμα της "σύγκρουσης" της μετάλλαξης με το ανοσοποιητικό σύστημα, που στην ουσία δημιουργεί "μια νέα ασθένεια" όπως σημείωσε. Οι ενήλικες και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν νυχτερινή εφίδρωση και μπορεί να συμβεί ακόμα και αν το δωμάτιό σας έχει δροσερή θερμοκρασία.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ