Πώς μπορεί το σουβλάκι να γίνει ένα υγιεινό γεύμα;

Οι θερμίδες και η διατροφική του αξία. Ποιο σουβλάκι είναι πιο υγιεινό;

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Από την Κάλλια Γιαννιτσοπούλου, κλινικό διαιτολόγο- διατροφολόγο, MSc, MBA, SRD (somaygies.gr)

Αν μέχρι τώρα νόμιζες πως το σουβλάκι ανήκει στα junk food, ώρα να αναθεωρήσεις. Ανακάλυψε εδώ τους συνδυασμούς που κάνουν το σουβλάκι μια θρεπτική και υγιεινή επιλογή. Το σουβλάκι είναι ίσως το πιο γνωστό ελληνικό φαγητό και μια εύκολη διατροφική επιλογή καθημερινά ή στις διακοπές. Βάση του είναι η πίτα, "αλάδωτη" ή μη, από λευκό αλεύρι, ολικής αλέσεως ή καλαμποκάλευρο. Και μετά, το βασικό υλικό: καλαμάκι κοτόπουλο ή χοιρινό, γύρος κοτόπουλο ή χοιρινός, μπιφτέκι, κεμπάπ ή κοτομπέικον. Εναλλακτικά, μπορείς να βρεις σουβλάκι από λαχανικά, από μανιτάρια ή μπιφτέκια λαχανικών ή σόγιας. Τι άλλο μπορεί να περιλαμβάνει; Από ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι, σος γιαουρτιού ή μαγιονέζας μέχρι μουστάρδα, πατάτες, μαρούλι και λάχανο με καρότο.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Tags