Follow us

"Τουρισμός για όλους" | Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ - Οσα πρέπει να γνωρίζετε, χρήσιμες ερωταπαντήσεις

Για όλα τα ΑΦΜ θα είναι ανοιχτή από σήμερα μέχρι και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η πλατφόρμα του προγράμματος "Τουρισμός για Όλους".

MissBloom TEAM
τουρισμος istock

Για όλα τα ΑΦΜ θα είναι ανοιχτή από σήμερα μέχρι και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η πλατφόρμα του προγράμματος "Τουρισμός για Όλους".

Το ενδιαφέρον των πολιτών είναι μεγάλο και οι αιτήσεις μέχρι το απόγευμα της Κυριακής είχαν ξεπεράσει τις 234.000.

Η επιδότηση των 150 ευρώ (200 για ΑΜΕΑ) για τις διακοπές θα αφορά 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την αίτηση τους μέσω vouchers.gov.gr.

Η σειρά των ΑΦΜ

Από σήμερα, Δευτέρα, ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ.

Η προθεσμία υποβολής αίτησης για το "Τουρισμός για Όλους" θα λήξει στις 23:59 της προσεχούς Πέμπτης 21ης Ιουλίου.

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των πολιτών, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το πρόγραμμα.

Η διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ.

Επισημαίνεται ότι στις αιτήσεις δεν τηρείται χρονική προτεραιότητα, ενώ οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα αναδειχθούν με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των δικαιούχων που θα έχουν υποβάλει αίτηση.

Το τηλέφωνο εξυπηρέτησης για τους πολίτες είναι το 210-2600610 και η γραμμή θα ξεκινήσει τη λειτουργία της παράλληλα με τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στους συνδέσμους: https://www.ktpae.gr/ και https://vouchers.gov.gr/ (μετά τις 12:00 μ.μ.).

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο "Τουρισμός για Όλους" σε κάθε δικαιούχο παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης και την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

15 χρηστικές ερωτήσεις και απαντήσεις

1. Τι καλύπτει το πρόγραμμα;

Το νέο πλήρως αναβαθμισμένο πρόγραμμα άμεσης ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού, "Τουρισμός για Όλους", αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ