Follow us

Πώς ξεκίνησε η φωτιά στην Πεντέλη |Τα στοιχεία που δείχνουν εμπρησμό - Οι δύο εστίες χωρίς πυλώνες ρεύματος κοντά

Δύο εστίες φωτιάς στο Νταού Πεντέλης, στη θέση Βαγιάτη. Στα δύο σημεία δεν υπάρχουν καλώδια και πυλώνες της ΔΕΔΔΗΕ. Γερασμένος στόλος και προσωπικό της Πυροσβεστικής.

MissBloom TEAM
Πυρκαγια iStock

Δύο εστίες φωτιάς στο Νταού Πεντέλης, στη θέση Βαγιάτη. Στα δύο σημεία δεν υπάρχουν καλώδια και πυλώνες της ΔΕΔΔΗΕ, και δύσκολα θα μπορούσε να ξεσπάσει φωτιά με… φυσικό τρόπο, με αυτανάφλεξη.

Τα σημεία έναρξης είναι δυσπρόσιτα και η πρόσβαση γίνεται μόνο από κάποιους χωματόδρομους. Τα παραπάνω αποτελούν σημαντικές ενδείξεις πως η πυρκαγιά που κατέκαψε κατοικίες, επιχειρήσεις και περίπου 15.500 στρέμματα δασικής έκτασης, είναι έργο εμπρηστών, με τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, να διερευνούν τα αίτια, αναζητώντας στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις ενδείξεις.

Αυτή ήταν η έναρξη και η εξέλιξη ακόμη πιο εφιαλτική για τουλάχιστον 15 περιοχές, που από χθες μετρούν "πληγές" και καταστροφές. Οι δύο εστίες φωτιάς δημιούργησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα δύο ενεργά και μεγάλα μέτωπα. Το ένα κινήθηκε στην κορυφογραμμή της Πεντέλης και το δεύτερο σε μία ρεματιά που οδηγούσε στο Ντράφι. Οι άνεμοι έπνεαν με ένταση 7-8 μποφόρ και ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ