Follow us

Καιρός | Επέλαση του καύσωνα τις επόμενες μέρες - Στους 40 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος

Σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα τους 39 με 40 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

MissBloom TEAM
καιρος Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ισχυρό κύμα ζέστης που βιώνουμε τα τελευταία 24ωρα με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς Κελσίου. Από χτες Κυριακή μέχρι και αύριο Τρίτη, οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, οι θερμές αέριες μάζες από τη δυτική Ευρώπη και τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την Ελλάδα θα προκαλέσουν άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα, καθώς και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Συνθήκες καύσωνα για μία εβδομάδα

"Έχουμε ήδη καταλάβει την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, φαίνεται ότι η Κυριακή και η Δευτέρα θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες του καύσωνα με τον υδράργυρο τοπικά να αγγίζει και στους 41-42°C σε περιοχές ευπαθείς στη ζέστη και μακριά από τις θάλασσες.Έως και την επόμενη Παρασκευή (για 1 εβδομάδα τουλάχιστον) θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα.

Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ο καύσωνας να παραταθεί, όμως αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Προσοχή στις πυρκαγιές, διότι παρόλο που δεν θα έχουμε θυελλώδεις ανέμους, μέσα στο Αιγαίο θα πνέει ένα μελτέμι 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ στα Δωδεκάνησα, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά οι εντάσεις των ανέμων δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Όμως, οι τόσο υψηλές θερμοκρασίες και ο παρατεταμένος καύσωνας θα αυξήσει την πιθανότητα και πάλι για ενδεχόμενες πυρκαγιές" αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ