Follow us

Καιρός | Εβδομάδα "φωτιά" με υψηλές θερμοκρασίες - Έως και τους 39 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος

Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τους 38 με 39 βαθμούς.

MissBloom TEAM
καιρος Eurokinissi

Δύσκολες και επικίνδυνες οι συνθήκες που θα επικρατήσουν την εβδομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Θερμοκρασίες άνω των 37 °C θα βιώσουν 7,9 εκατομμύρια πληθυσμού, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Μάλιστα όπως είχε επισημάνει τις προηγούμενες ημέρες ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, μέσω ανάρτησής του η ζέστη θα κρατήσει πολύ λόγω διατήρησης ισχυρού αντικυκλώνα (πεδίο υψηλών πιέσεων) στα νότια, λόγω των καθοδικών κινήσεων της ατμόσφαιρας όπου οι μάζες συμπιέζονται και θερμαίνονται και λόγω της "κλασικής" θερμής μεταφοράς από τις ακτές της Αφρικής".

Για τον καύσωνα και το τι πρέπει να περιμένουμε μίλησε στην ΕΡΤ πρόσφατα ο μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος.

"Αυτό που μας ανησυχεί αρκετά είναι η διάρκεια του καύσωνα. Μιλάμε για διάρκεια τουλάχιστον 10 ημερών, θα πάμε έως το τέλος του μήνα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να προστατεύσουμε τους οικείους μας" τόνισε ο ίδιος.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ