Όχι στο κλιματιστικό, ναι στη δροσιά; Η εναλλακτική (και πολύ υγιεινή) επιλογή για να δροσιστείς αποτελεσματικά

Με λίγα λόγια, γιατί να προτιμήσεις τον καθαριστή αέρα - υγραντήρα - ανεμιστήρα της Dyson, ένα πραγματικό πολυεργαλείο που θα αλλάξει την καθημερινότητά σου.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Πρέπει να ανήκω στα ελάχιστα άτομα που δεν συμπαθούν καθόλου τα κλιματιστικά: Μου δημιουργούν δυσφορία, με κάνουν να φτερνίζομαι συνεχόμενα ενώ μου προκαλούν και μια ανεξήγητη ανατριχίλα, ακόμα κι αν έξω έχει 40 βαθμούς. Προφανώς όποτε βρίσκομαι σε χώρους με air condition φοράω ζακέτα, διαφορετικά είναι σίγουρο ότι θα γυρίσω σπίτι κρυωμένη.

Αυτοί ήταν και οι λόγοι που με οδήγησαν να αναζητήσω εναλλακτικές λύσεις για να δροσίζομαι το καλοκαίρι, αφού ο παρατεταμένος καύσωνας που μας επισκέπτεται σταθερά τα τελευταία καλοκαίρια είναι ανυπόφορος. Ταυτόχρονα, με απασχολούσε πολύ και το θέμα της σωστής καθαριότητας του αέρα αλλά και της υγρασίας, αφού απ'ότι φαίνεται με επηρεάζουν πολύ στην καθημερινότητά μου προκαλώντας μου κάποιες μορφές αλλεργίας, με αποτέλεσμα το έντονο φτέρνισμα που ανέφερα και πρωτύτερα.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι ο ξηρός αέρας των εσωτερικών χώρων προκαλεί συχνά θέματα υγείας. Εκτός από τα γνωστά προβλήματα των αναπνευστικών οδών και των ματιών, ο υπερβολικά ξηρός αέρας οδηγεί συχνά σε εξάντληση, κόπωση και αδυναμία συγκέντρωσης. Επίσης, η αφυδάτωση της επιδερμίδας είναι σχεδόν δεδομένη, με αποτέλεσμα την ξηρή και τραχιά όψη της αλλά και την εμφάνιση διάφορων άλλων αλλεργικών παθήσεων.

Όσο για τη χαμηλή υγρασία, αυτή μπορεί να οδηγήσει σε ποικίλες συνθήκες που προκαλούν προβλήματα υγείας. Έχει παρατηρηθεί ότι σωματίδια σκόνης, βακτηρίδια, ιοί, ακάρεα σκόνης που κανονικά εγκλωβίζονται από τη ρινική μεμβράνη μπορούν ευκολότερα να οδηγηθούν στους πνεύμονες όταν ο αέρας είναι ξηρότερος και έτσι εξασθενείται ο σωματικός μηχανισμός προστασίας.

Μετά από δύο χρόνια συνύπαρξης με τον κορονοϊό αλλά και με την εσωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση να είναι αόρατη μεν, υπαρκτή δε, δεν ήθελα και πολύ: Αποφάσισα να προμηθευτώ ένα προϊόν που να όχι μόνο να καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα του δωματίου που κοιμάμαι αλλά και να με δροσίζει τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες. Και το βρήκα στο PH3A Purifier Humidify + Cool Autoreact της Dyson, ένα πραγματικό πολυεργαλείο. Συνοπτικά, ο καθαριστής αέρα - υγραντήρας - ανεμιστήρας καθαρίζει και υγραίνει τον αέρα σε ολόκληρο το δωμάτιο ενώ ταυτόχρονα δροσίζει αποτελεσματικά. Ανιχνεύει αυτόματα, συλλαμβάνει και παγιδεύει τους ρύπους παρέχοντας καθαρότερο αέρα και, το ακόμα καλύτερο, αναφέρει σε πραγματικό χρόνο την ποιότητά του σε οθόνη LCD.

Πιο αναλυτικά, γιατί το λάτρεψα:

Η Τεχνολογία Air Multiplier™ ενισχύει τον περιβάλλοντα αέρα, παρέχοντας μια συνεχή, ισχυρή και ομαλή ροή αέρα ενώ ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης νερού και μια δεξαμενή 3,78lt, προσφέρουν έως και 36 ώρες υγιεινής ύγρανσης χωρίς τακτική αναπλήρωση.

Επιπλέον, η τεχνολογία Ultraviolet Cleanse εκθέτει κάθε σταγόνα νερού σε υπεριώδη ακτινοβολία αφαιρώντας το 99,9% των βακτηρίων από το νερό για υγιεινή ύγρανση του αέρα ενώ πραγματοποιεί και βαθύ καθαρισμό αφαλάτωσης με ένα μόνο κουμπί σε όλο το σύστημα νερού.

Αυτό όμως που με ενθουσίασε πραγματικά είναι η διάχυτη λειτουργία, μια επιλογή για να διαχέεται ο αέρας στο πίσω μέρος για να καθαρίζει χωρίς να σε παγώνει - πράγμα που εκτίμησα δεόντως ως φανατική... αρνήτρια του κλιματιστικού.

Επίσης, περιέχει έξυπνο αισθητήρα, λειτουργία AUTO MODE, που ανιχνεύει αυτόματα τα αερομεταφερόμενα σωματίδια και στη συνέχεια κάνει διάγνωση και αναφέρει σε πραγματικό χρόνο την ποιότητα του αέρα.

Τέλος, έχει οθόνη LCD για να παρακολουθείς τις ταχύτητες, τις ρυθμίσεις και τη ζωή του φίλτρου αλλά και χρονοδιακόπτη λειτουργίας από 15 λεπτά έως 9 ώρες για να ρυθμίζεις όποτε θες εσύ τη λειτουργία του, ακόμα κι όταν κοιμάσαι.

Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Μετά από εντατική χρήση του στο σπίτι μου, μπορώ να σου εγγυηθώ ότι αξίζει 100% και είναι μια αγορά που μου έχει αλλάξει την καθημερινότητα προς το καλύτερο.

Ανακάλυψε περισσότερα εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το www.damkalidis.gr και το Instagram account @dyson_damkalidis_distributor