Follow us

"Οι Ταλιμπάν βασανίζουν εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια στερώντας τους και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους"

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει με έκθεσή της τις κακοποιήσεις γυναικών και κοριτσιών στο Αφγανιστάν από το καθεστώς των Ταλιμπάν

MissBloom TEAM
ταλιμπαν

Οι ζωές των κοριτσιών και των γυναικών στο Αφγανιστάν καταστρέφονται εξαιτίας της ανελέητης καταπάτησης των δικαιωμάτων τους από το καθεστώς των Ταλιμπάν, στηλιτεύει η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της που δίνει στη δημοσιότητα σήμερα.

Αφότου επέστρεψαν στην εξουσία στο Αφγανιστάν τη 15η Αυγούστου 2021, οι φονταμενταλιστές σουνίτες απαγόρευσαν στα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ολοένα αυστηρότερο αποκλεισμό από τη δημόσια ζωή, την εργασία και ακραίους περιορισμούς στην ελευθερία της κίνησης.

Η Αμνηστία βασίζει την έκθεσή της, την οποία τιτλοφορεί Death in Slow Motion ("Θάνατος σε αργή κίνηση"), σε συνεντεύξεις με πάνω από εκατό γυναίκες και κορίτσια στο Αφγανιστάν. Αποκάλυψαν στη ΜΚΟ πως οι Ταλιμπάν απειλούν, συλλαμβάνουν, φυλακίζουν, βασανίζουν και "εξαφανίζουν" γυναίκες που τολμούν να αμφισβητήσουν τους περιορισμούς τους.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ