Καιρός | Υψηλές θερμοκρασίες και αυτή την εβδομάδα - Σε ποιες περιοχές θα φτάσει έως και τους 38 βαθμούς

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες και αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο του STAR, Θοδωρή Κολυδά, στην Δυτική Ελλάδα η θερμοκρασία θα είναι 4-5 βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό. Το τελευταίο οριοθετείται για την εποχή στους 33 βαθμούς, δηλαδή τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος θα φτάσει έως τους 37 βαθμούς. Αντίθετα, στα ανατολικά, τα μελτέμια θα αυξηθούν με την θερμοκρασία να προσεγγίζει τους 32 βαθμούς C. Μάλιστα, στις Κυκλάδες ο υδράργυρος μπορεί να πέσει στους 31 βαθμούς. Σε γενικές γραμμές, το μελτέμι θα κρατήσει μέχρι και το Σάββατο σε Αιγαίο και Ιόνιο Πέλαγος.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 36 με 37 και στα δυτικά κατά τόπους τους 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr