Follow us

Βρετανία | Αγωνία για την τύχη του 12χρονου Άρτσι - Υπέρ της διακοπής της μηχανικής υποστήριξης γιατροί και δικαστές

Ο μικρός Άρτσι νοσηλεύεται σε κώμα από τον Απρίλιο, με τους γιατρούς να θεωρούν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός - Μάχη από τους γονείς του να κρατηθεί στη ζωή με τη μηχανική υποστήριξη

MissBloom TEAM
θανατικη ποινη

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) απέρριψε αίτηση των γονέων του 12χρονου Άρτσι Μπάτερσμπι στη Βρετανία να μη διακοπεί η μηχανική υποστήριξη που τον κρατά στη ζωή.

Το άτυχο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ύστερα από ατύχημα που είχε σπίτι του, τον περασμένο Απρίλιο. Η μητέρα του τον βρήκε αναίσθητο και μέχρι σήμερα πιστεύει ότι ο γιος της ήταν θύμα ενός διαδικτυακού παιχνιδιού.

Το νοσοκομείο έκρινε ότι το παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό και πρέπει να βγει από τη μηχανική υποστήριξη, και σ’ αυτό συνηγορεί και η βρετανική δικαιοσύνη. Οι γονείς του Άρτσι, ωστόσο δεν εγκαταλείπουν τη μάχη και προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο εντέλει δεν θα παρέμβει.

Η μητέρα του Άρτσι, Χόλι Ντανς, είπε ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν "άλλη μια αποκαρδιωτική εξέλιξη".

Οι γιατροί στο Λονδίνο λένε από την πλευρά τους ότι το αγόρι είναι εγκεφαλικά νεκρό χωρίς ελπίδες ανάκαμψης και ότι το καλύτερο για τον ίδιο θα είναι να τερματιστεί η υποστήριξη. Με αυτό συντάχθηκε και βρετανικό ανώτατο δικαστήριο που έκρινε ότι η συνέχεια της θεραπείας θα ήταν μάταιη.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ