Follow us

Καύσιμα | Πέφτει η αμόλυβδη κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο

Οι τιμές της αμόλυβδης καθημερινά κινούνται πτωτικά και στην Αττική δεκάδες πρατήρια πωλούν την αμόλυβδη κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο.

MissBloom TEAM
βενζινη Ευρωκίνηση

Σημαντική πτώση καταγράφουν οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης ακολουθώντας την υποχώρηση των διεθνών τιμών του καυσίμου το τελευταίο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα υψηλά του περασμένου Ιουνίου στα 118 δολάρια το βαρέλι, πλέον οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κάτω από τα 100 δολάρια φτάνοντας έως και τα 94 δολάρια την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά στις 9 Αυγούστου βρισκόταν στα 2,074 ευρώ/ λίτρο. Ωστόσο, οι τιμές καθημερινά κινούνται πτωτικά και είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αττική δεκάδες πρατήρια πωλούν την αμόλυβδη κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο με τη χαμηλότερη τιμή να εντοπίζεται στο 1,865 ευρώ το λίτρο σε τρία πρατήρια σε Αθήνα και Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά η μέση πανελλαδική τιμή ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο στις 8 Μαρτίου και έκτοτε βρίσκεται σταθερά πάνω από το συγκεκριμένο όριο. Μάλιστα, μόλις πριν δύο μήνες στις 15 Ιουνίου, η τιμή της αμόλυβδης βρέθηκε σε υψηλό στα 2,425 ευρώ/λίτρο και έκτοτε καταγράφει υποχώρηση κατά 14,4%.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ