Follow us

Ποιος είναι ο ιός Langya που έχει σκορπίσει ανησυχία στην Κίνα - Ποια συμπτώματα προκαλεί, γιατί έχει σημάνει συναγερμός

Η Langya φαίνεται να προκαλεί σπάνιες, σποραδικές λοιμώξεις και πιθανότατα μεταδίδεται από τα ζώα στους ανθρώπους.

MissBloom TEAM
Οι πρώτες ειδήσεις που είχαμε για τον κορονοϊό πέρυσι: Μυστηριώδης ιός πνευμονίας στην Κίνα – Παγκόσμιος συναγερμός

Μνήμες από την εμφάνιση του κορονοϊού ξύπνησε η απομόνωση ενός νέου ιού στην Κίνα, ζωικής προέλευσης, που ονομάστηκε Λάνγκια (Langya henipavirus (LayV).

Ήδη έχουν καταχωρηθεί 35 περιστατικά του νέου αυτού ιού που έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στις αρχές Αυγούστου από την αμερικανική ιατρική επιθεώρηση αναφοράς New England Journal of Medicine.

Μάλιστα ο ιός δεν μολύνει μόνο ανθρώπους, σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα που έχουν συλλέξει οι ειδικοί, αλλά και ζώα (όπως οι σκύλοι), ενώ προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως τα κρούσματα που έχουν γίνει γνωστά δεν ήρθαν σε επαφή το ένα με το άλλο. Για τον λόγο αυτό οι επιστήμονες, σε πρώτη φάση, φαίνεται να αποκλείουν τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Οι ασθενείς που μελετήθηκαν δεν φαινόταν να μεταδίδουν τον ιό σε στενές επαφές, ούτε είχαν ιστορικό κοινών εκθέσεων. Έτσι, η Langya φαίνεται να προκαλεί σπάνιες, σποραδικές λοιμώξεις και πιθανότατα μεταδίδεται από τα ζώα στους ανθρώπους.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ