Ελίνα Τζένγκο | "Δεν μπορούσα να αγωνιστώ σε καμία διοργάνωση εκτός Ελλάδας γιατί δεν είχα την υπηκοότητα"

Η Ελίνα Τζένγκο υπήρξε αγωνίστρια πριν γίνει Πρωταθλήτρια. Μεγαλωμένη με πολλή αγάπη, και λίγα υλικά αγαθά. Το χρυσό κορίτσι διηγείται την ιστορία της.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η Ελίνα Τζένγκο κέρδισε χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο, χαρίζοντας χαμόγελα και υπερηφάνεια στην Ελλάδα. Ακολουθεί παλιότερη συνέντευξή της στην οποία διηγείται τη μέχρι τώρα πορεία της. Μια διαδρομή που δεν ήταν σπαρμένη με ροδοπέταλα, αποδεικνύοντας πως η ζωή στον στίβο και έξω από αυτόν απαιτεί δύναμη, κουράγιο, πείσμα και αυτοπεποίθηση.

"Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, κάθε καλοκαίρι ανυπομονώ να έρθουν τα Χριστούγεννα και τα Χριστούγεννα ανυπομονώ να έρθει το καλοκαίρι.

Δεν έχω σκεφτεί γιατί…

Ίσως γιατί το καλοκαίρι έχει πολλή ζέστη. Ίσως πάλι, γιατί το καλοκαίρι μού θυμίζει διακοπές.

Διακοπές… Σχεδόν άγνωστη λέξη, για μένα. Μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον…

Από παιδί, το μόνο που ήξερα ήταν σχολείο, διάβασμα, προπόνηση, σπίτι. Αυτή ήταν η καθημερινότητά μου.

Το 2020, όμως, ήταν μια διαφορετική χρονιά. Περίεργη θα έλεγα.

Η αναβολή των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων λόγω της πανδημίας, οδήγησαν στην ολοκλήρωση, σχετικά νωρίς, των αγωνιστικών υποχρεώσεων μου, και για πρώτη φορά είχα τον χρόνο να είμαι χαλαρή και να κάνω διακοπές.

Παρ’ όλα αυτά, η αναβολή των διοργανώσεων, ήταν μία δύσκολη και ψυχοφθόρα κατάσταση. Όχι μόνο για μένα, αλλά, πιστεύω για όλους τους αθλητές.

Ευτυχώς, στον στίβο υπήρξαν κάποιοι αγώνες που βοήθησαν ώστε να μη χάσουμε την επαφή με τον χώρο μας.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 που πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου στα Ιωάννινα, ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους μας να διαπιστώσουμε την αγωνιστική μας κατάσταση.

Να δούμε τις επιδόσεις μας και να προσδιορίσουμε, ανάλογα μ’ αυτές, τους μελλοντικούς στόχους.

Η δική μου επίδοση ήταν πολύ καλή. Η βολή στα 63.96μ. μού έδωσε την πρώτη θέση και το παγκόσμιο ρεκόρ στη κατηγορία των Νεανίδων!

Ο λόγος; Η χρονική στιγμή που έγινε ο έλεγχος ντόπινγκ.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr