Follow us

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι 15 σταθμοί της συναρπαστικής ζωής της

H "Λίλιμπετ" όπως την αποκαλούσαν οι αγαπημένοι της, δεν είναι πια εν ζωή. Η Βασίλισσα Ελισάβετ, υπήρξε η μακροβιότερη Βασίλισσα στην ιστορία της Αγγλίας και έζησε κάθε στιγμή της ιστορίας των τελευταίων 70 ετών.

MissBloom TEAM
Queen Elizabeth Splash News / Ideal Image

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1926 και ήταν κόρη του δεύτερου γιου του Βασιλιά Γεωργίου Ε', επομένως οι πιθανότητες να ανέλθει εκείνη στον θρόνο της Αγγλίας ήταν απειροελάχιστες. Ωστόσο ο θείος της Εδουάρδος Γ’ τον οποίο αποκήρυξε η οικογένεια καθώς παντρεύτηκε τη διαζευγμένη Γουάλις Σίμσον.

Έπειτα από τον θάνατο του πατέρα της, Γεώργιου ΣΤ', η 25χρονη Ελισάβετ βρέθηκε να κρατάει τα ηνία της Μ. Βρετανίας. Υπήρξε η μακροβιότερη Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς συμπλήρωσε 70 έτη στον θρόνο, γεγονός που εορτάστηκε μεγαλόπρεπα με τις εκδηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο του Πλατινένιου Ιωβηλαίου.

Έναν χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2021, η Βασίλισσα έχασε τον αγαπημένο σύζυγο και συνοδοιπόρο της Πρίγκιπα Φίλιππο στα 99 του έτη, απώλεια που της κόστισε μάλλον αποφασιστικά. Τον Φεβρουάριο του 2022 πέρασε επίσης κορωνοϊό, που την άφησε "πολύ κουρασμένη και εξαντλημένη" όπως δήλωσε η ίδια.

Διαβάστε περισσότερα στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ