Πετρέλαιο ή φυσικό αέριο; - Ποια είναι η φθηνότερη λύση για τη θέρμανση με τα σημερινά δεδομένα

Το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει να διατίθεται από τις 15 Οκτωβρίου -σε περίπου έναν μήνα από σήμερα- στην τιμή των 1,35 ευρώ ανά λίτρο.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Ποια λύση θα είναι φέτος η φθηνότερη για τη θέρμανσή μας; Το "παζλ" αρχίζει σιγά-σιγά να συμπληρώνεται μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και τις εξειδικεύσεις του οικονομικού επιτελείου, ωστόσο δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένο.

Μάθαμε πόσο θα μας κοστίζει -περίπου το πετρέλαιο θέρμανσης. Ωστόσο, δεν έχουμε εικόνα ούτε για το τελικό κόστος της κιλοβατώρας του ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικά καμία εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι με το φυσικό αέριο, για το οποίο -καλά καλά- δεν είμαστε σίγουροι για το αν θα υπάρχει.

Τι είναι δεδομένο αυτή τη στιγμή; Ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει να διατίθεται από τις 15 Οκτωβρίου -σε περίπου έναν μήνα από σήμερα- στην τιμή των 1,35 ευρώ ανά λίτρο. Ο φόβος της ύφεσης και του στασιμοπληθωρισμού, συγκρατούν προς το παρόν την τιμή του βαρελιού στα 88 δολάρια για το αργό και στα 93-94 δολάρια για το μπρέντ ενώ η τιμή λιανικής στην Ελλάδα εκτιμάται αυτή τη στιγμή στα 1,6-1,65 ευρώ. Από τη στιγμή που αποφασίστηκε η επιδότηση με 25 λεπτά στην τιμή λιανικής, πρακτικά, οποιοδήποτε νοικοκυριό, είτε δικαιούται επιδόματος θέρμανσης είτε όχι, θα μπορεί να αγοράζει ένα λίτρο προς 1,35 με 1,4 ευρώ. Αν κάποιος κάνει την αναγωγή σε κιλοβατώρες τότε θα διαπιστώσει ότι θα προκύψει μια τιμή της τάξεως των 12-13 λεπτών.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr