Follow us

Οικογένεια ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο πριν τα παιδιά χάσουν την όρασή τους

Έπειτα από την διάγνωση με μια σπάνια ασθένεια των ματιών, οι γονείς των τεσσάρων παιδιών έβαλαν στόχο να δημιουργήσουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις για το δύσκολο μέλλον τους.

MissBloom TEAM
ταξιδι iStock

Από τον Καναδά, στην Αφρική και από εκεί στην Τουρκία, την Ινδονησία και το Μπαλί, η οικογένεια της Edith Lemay και του Sebastien Pelletier έχει πολλούς ακόμα μοναδικούς προορισμούς να επισκεφθεί. Το ζευγάρι από την επαρχιακή πόλη της Βορείου Αμερικής, Κεμπέκ, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες συνεχώς καθ’οδόν προς την ανακάλυψη νέων τόπων και πολιτισμών, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους. Συνοδοιπόροι στην περιπέτεια τους αυτή δεν είναι άλλοι από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, την 11χρονη Mia, τον 9χρονο Leo, τον 7χρονο Colin και τον 5χρονο Laurent. Γονείς και παιδιά διασχίζουν ωκεανούς και ηπείρους με έναν και μοναδικό σκοπό: να προλάβουν να δουν με τα μάτια τους όσο περισσότερα όμορφα τοπία σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα τρία μεγαλύτερα παιδιά της Edith και του Sebastien διαγνώστηκαν διαδοχικά με μελαγχρωστική αμφιβληστροειδίτιδα, μια σπάνια ασθένεια των ματιών η οποία οδηγεί σταδιακά στην ολική απώλεια της όρασης. Η ιδέα των ταξιδιών προέκυψε έπειτα από την επίσκεψη σε έναν ειδικό, ο οποίος παρακολουθούσε την Mia στα αρχικά συμπτώματα της πάθησης. Η μητέρα εκφράζοντας τους προβληματισμούς της στον γιατρό, τον ρώτησε αν θα ήταν χρήσιμο η μικρή να μάθει κώδικα Braille, πριν ακόμα προχωρήσει η τύφλωση σε μεγαλύτερο βαθμό. Παρά τις υποδείξεις του ειδικού, εκείνη ξεκίνησε να μιλάει στην μικρή της κόρη για τον νέο τρόπο επικοινωνίας που θα χρησιμοποιούσε στο μέλλον, ωστόσο η διάγνωση και των δύο ακόμα παιδιών της με την ίδια ασθένεια "φρέναρε" την εκπαίδευση της, αναλογιζόμενη και πάλι όσα την είχε συμβουλεύσει ο γιατρός.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ