Follow us

Συναγερμός για τις δόσεις των στεγαστικών δανείων - Αυξάνονται για τρίτη φορά τα επιτόκια

Στο τέλος Οκτωβρίου η ΕΚΤ θα αυξήσει για 3η φορά από τον Ιούλιο τα επιτόκιά της και το μόνο ερώτημα είναι αν η αύξηση θα είναι 0,75% ή 0,5%.

MissBloom TEAM
δανειο ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Στο τέλος Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει για 3η φορά από τον Ιούλιο τα επιτόκιά της και το μόνο ερώτημα είναι αν η αύξηση θα είναι 0,75% ή 0,5%.

Με τις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν ήδη επιτόκιο στο 3,25% (αυξημένο κατά τρεις μονάδες σε σχέση με τις αρχές του χρόνου), την Ελβετία να εγκαταλείπει ύστερα από 15 χρόνια την πολιτική αρνητικών επιτοκίων και να κάνει και αυτή αύξηση 0,75%, την Μεγάλη Βρετανία να προχωρά σε 7 διαδοχικές αυξήσεις, η ΕΚΤ πλέον δεν έχει άλλη λύση παρά να ακολουθήσει στον ίδιο δρόμο προκειμένου να προστατέψει την ισοτιμία του ευρώ, αλλά και τη σταθερότητα των τιμών.

Οι αναλυτές δεν στέκονται στο ποια θα είναι η αύξηση του επιτοκίου τον Οκτώβριο, αλλά στο "που θα φτάσουν τα επιτόκια των ΗΠΑ και της Ευρώπης αντίστοιχα". Για τις ΗΠΑ -πάντοτε με βάση τα σενάρια- τα επιτόκια προβλέπεται ότι θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν το 4% ενώ για την Ευρώπη, υπάρχουν ήδη προβλέψεις για αύξηση κοντά στο 3% (από 1,25% που είναι σήμερα και 2% που προβλέπεται να φτάσει μέχρι το τέλος του χρόνου).

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ