Follow us

Κορονοϊός | Η νέα μελέτη που διχάζει την επιστημονική κοινότητα

Η μελέτη καταλήγει στο ότι σχεδόν όλοι όσοι δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ τελικά έχασαν τη μάχη για τη ζωή τους (1.084 ασθενείς, δηλαδή ποσοστό 97,7%) έναντι 72,7% (9.382 ασθενείς) μεταξύ των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ.

MissBloom TEAM
Θεσσαλονίκη | Χαροπαλεύει 41χρονη έγκυος με κορονοϊό - Δεν εμβολιάστηκε από φόβο για το παιδί iStock

Φωτιές άναψε η μελέτη του επίκουρου καθηγητή Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Θεόδωρου Λύτρα, με στοιχεία για τη θνησιμότητα των ασθενών με κορονοϊό εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία.

Τα στοιχεία αφορούν στην περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Απρίλιο φέτος, σε 14.011 διασωληνωμένους ασθενείς με Covid. Τα συμπεράσματα προκάλεσαν αίσθηση, καθώς η μελέτη καταλήγει στο ότι σχεδόν όλοι όσοι δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ τελικά έχασαν τη μάχη για τη ζωή τους (1.084 ασθενείς, δηλαδή ποσοστό 97,7%) έναντι 72,7% (9.382 ασθενείς) μεταξύ των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ.

Επιπλέον, μεταξύ των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, η θνησιμότητα ήταν διπλάσια συγκριτικά με τους διασωληνωμένους εντός ΜΕΘ. Υπογραμμίζεται ακόμη πως η νοσηλεία σε νοσοκομεία της περιφέρειας, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, συνδέθηκε επίσης με αυξημένη θνητότητα.

Οι ασθενείς στην επαρχία ειδικότερα, είχαν 36% έως και 64% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε σύγκριση με όσους νοσηλεύονταν στην Αττική ή στην Θεσσαλονίκη.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ