Follow us

"Πέρυσι έκανα προληπτικά τον υπέρηχο μαστού. Σήμερα έχω βγει νικήτρια από τον καρκίνο του μαστού"

Η Teleperformance Greece πρωτοστατεί και προσφέρει δωρεάν υπέρηχους μαστού σε 1.000 γυναίκες, γιατί στον καρκίνο του μαστού, μιλάμε όλοι, όλες και όλα την ίδια γλώσσα. Αυτήν της πρόληψης.

MissBloom TEAM
καρκίνος του μαστού

Η Teleperformance Greece για δεύτερη συνεχή χρονιά προσφέρει υπέρηχους μαστού σε 1.000 γυναίκες με σκοπό να συνεισφέρει στον αγώνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης απέναντι στον καρκίνο του μαστού.
Γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Ο Pink October, όπως είναι αλλιώς γνωστός, έχει τις ρίζες του πίσω στο 1985 και δημιουργήθηκε ως καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, από την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία και το φαρμακευτικό τμήμα της Imperial Chemical Industries. Η τότε εκστρατεία αποσκοπούσε στην προώθηση της μαστογραφίας, καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο καρκίνος του μαστού είναι διαχρονικά ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες τόσο στον "ανεπτυγμένο" όσο και στον "λιγότερο ανεπτυγμένο κόσμο", καθιστώντας έτσι την έγκαιρη διάγνωση ως τον βασικό παράγοντα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της νόσου.

"Πέρυσι έκανα προληπτικά τον υπέρηχο μαστού. Σήμερα έχω βγει νικήτρια από τον καρκίνο του μαστού"

Πιστή στην ανθρωποκεντρική της προσέγγιση και την έμπρακτη στήριξή της προς την κοινωνία, μια πολυεθνική εταιρεία που μετρά πάνω από 11.500 εργαζομένους και ομιλεί πάνω από 42 γλώσσες και διαλέκτους, αυτόν τον Οκτώβριο ομιλεί "τη γλώσσα της πρόληψης" ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

mazi

Με κεντρικό σύνθημα "Στον καρκίνο του μαστού, μιλάμε όλοι, όλες και όλα την ίδια γλώσσα. Αυτήν της πρόληψης.", για ακόμη μια χρονιά η Teleperformance Greece μαζί με τους εθελοντές της βρέθηκε στη γραμμή εκκίνησης του Συμβολικού Αγώνα Δρόμου & Περιπάτου Greece Race for the Cure® την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού "Άλμα Ζωής" στο Ζάππειο. Ως Επίσημος Χορηγός Εθελοντών, έτρεξε μαζί με όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες για την ενημέρωση γύρω από τον καρκίνο του μαστού και τη διάδοση του μηνύματος της πρόληψης ως της καλύτερης θεραπείας για την αντιμετώπισή του.

Για την περαιτέρω ενίσχυση των δράσεων πρόληψης, εκτός από τη συμμετοχή της στο Greece Race for the Cure®, η Teleperformance Greece προσφέρει και φέτος δωρεάν υπέρηχους μαστού σε 1.000 γυναίκες για δεύτερη συνεχή χρονιά, προκειμένου να συμβάλει ενεργά στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Πρόκειται, μάλιστα, για μία πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια από το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό της Teleperformance Greece και η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με πάνω από 9.000 δωρεάν υπερήχους μαστού να έχουν πραγματοποιηθεί σε εργαζόμενες της εταιρείας.

mazi

Συγκινητική είναι η περίπτωση της 47χρονης Θάλειας, εργαζόμενης στην Teleperformance Greece, η οποία μέσα από την περσινή πρωτοβουλία της εταιρείας για δωρεάν υπερήχους για τις εργαζόμενες της εταιρείας, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σε αρχικό στάδιο και τον αντιμετώπισε βγαίνοντας νικήτρια.

"Πάντοτε ακολουθούσα έναν υγιεινό τρόπο ζωής, πρόσεχα αρκετά και θεωρούσα ότι ποτέ δεν θα συμβεί σε μένα. Αν και στον περίγυρό μου είχα γυναίκες με καρκίνο του μαστού, ένιωθα ότι αυτή η νόσος είναι πολύ ‘μακριά’ από μένα. Τελικά, στην περσινή καμπάνια της Teleperformance Greece για τον καρκίνο του μαστού, κατάλαβα ότι ποτέ δεν πρέπει να λέμε ‘Δεν θα συμβεί σε εμένα!’.

Το 2021, ήμουν μία από τις 1.000 εργαζόμενες της Teleperformance Greece που έκαναν τον δωρεάν υπέρηχο μαστού προληπτικά. Φέτος, σχεδόν έναν χρόνο μετά, έχω πλέον βγει νικήτρια από τον καρκίνο του μαστού, χάρη στην έγκαιρη διάγνωση, διαπιστώνοντας ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Από τότε προσπαθώ να παρακινήσω και άλλες γυναίκες, σε όποια ηλικία ή κατάσταση και αν βρίσκονται, ώστε να δώσουν σημασία στην πρόληψη. Είναι το ισχυρό μας όπλο απέναντι στον καρκίνο του μαστού, ώστε ΜΑΖΙ να τον νικήσουμε!", λέει η Θάλεια Χαμαλέλη, η οποία ήταν φυσικά ανάμεσα στους εθελοντές της Teleperformance Greece που συμμετείχαν στο φετινό Greece Race for the Cure®.

Στον καρκίνο του μαστού η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, για αυτό κλείσε τώρα ραντεβού για έναν δωρεάν υπέρηχο μαστού!

Μπες στο jobsteleperformance.com/pink-october και συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής για να είσαι μια από τις 1.000 γυναίκες που θα επωφεληθούν από τη δράση της Teleperformance Greece. Λάβε υπόψη ότι το ενδιαφέρον είναι αυξημένο και ότι θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Και μην ξεχνάς! Η έγκαιρη διάγνωση για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού είναι και προσωπική υπόθεση. Οι παρακάτω συμβουλές πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής είναι ένα σημαντικό βέλος στη φαρέτρα σου!

1. Μάθε για τον προσωπικό σου κίνδυνο

  • Μίλα με την οικογένειά σου, για να μάθεις το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό.
  • Ανεξάρτητα από την ηλικία σου, μπορείς να απευθυνθείς σε χειρουργό μαστού ώστε να εκτιμηθεί η ομάδα κινδύνου στην οποία ανήκεις, να λύσεις τυχόν απορίες, να πάρεις συμβουλές και να σχεδιαστεί ο προληπτικός σου έλεγχος σε ατομικό επίπεδο. Ο γιατρός υπεύθυνος για την υγεία του μαστού είναι ο χειρουργός μαστού, δηλαδή γενικός χειρουργός ή γυναικολόγος με εξειδίκευση στον μαστό.

2. Βάλε τον προληπτικό έλεγχο στη ζωή σου

  • Ρώτα τον γιατρό σου ποιες διαγνωστικές εξετάσεις είναι πιο κατάλληλες για σένα, αν ανήκεις σε ομάδα υψηλού κινδύνου.
  • Ρώτα κατά πόσο χρειάζεται να κάνεις μαστογραφία ή κάποια άλλη διαγνωστική εξέταση, πριν την ηλικία των 40 ετών.
  • Ξεκινώντας από την ηλικία των 20 ετών κάνε κλινική εξέταση μαστών κάθε 3 χρόνια και κάθε χρόνο μετά τα 40.
  • Κάνε την πρώτη μαστογραφία "αναφοράς" στην ηλικία των 35-40 ετών.
  • Κάνε μια μαστογραφία κάθε χρόνο ξεκινώντας από την ηλικία των 40 ετών.

3. Μάθε το σώμα σου

Η αυτοεξέταση με την έννοια της γνωριμίας με το σώμα μας είναι σημαντική. Είναι συμπληρωματική εξέταση και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποκαθιστά τον ιατρικό έλεγχο.

Επισκέψου αμέσως τον γιατρό σου, αν παρατηρήσεις κάποια από αυτές τις αλλαγές στο στήθος σου:

  • Όγκο ή σκληρία Πρήξιμο ή κοκκινίλα.
  • Αλλαγή στο μέγεθος & το σχήμα του μαστού.
  • Ερεθισμός της θηλής.
  • Εισολκή της θηλής (θηλή που γυρίζει προς τα μέσα).
  • Έκκριμα (υγρό) από τη θηλή που ξεκινά ξαφνικά.
  • Νέος πόνος σε κάποιο σημείο που επιμένει.

4. Κάνε Υγιεινές Επιλογές

  • Διατήρησε ένα υγιές σωματικό βάρος.
  • Βάλε την άσκηση στη καθημερινότητά σου.
  • Μετρίασε την κατανάλωση αλκοόλ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καρκίνο του μαστού και την πρόληψη μπορείς να μάθεις στο www.almazois.gr

Όλοι μαζί, "φωνάζοντας" για την ανάγκη της πρόληψης και των προληπτικών εξετάσεων, πάμε να νικήσουμε τον καρκίνο του μαστού!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ