Η Velma του Scooby-Doo είναι και επίσημα gay

Ερωτεύεται κεραυνοβόλα ένα κορίτσι σε ένα νέο Scooby - Doo με αφορμή το Halloween.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Είναι επίσημο! Μετά από χρόνια φημολογιών γύρω από τη σεξουαλικότητά της η Velma Dinkley του Scooby-Doo παρουσιάζεται ως queer στην πρόσφατη ταινία κινουμένων σχεδίων "Trick or Treat” με αφορμή το Halloween.

Αποσπάσματα από τη νέα ταινία δείχνουν τη Velma να ερωτεύεται κεραυνοβόλα ένα κορίτσι που ονομάζεται Coco Diablo. Το come out της Velma έρχεται πάνω από δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη ο σκηνοθέτης James Gunn είχε προσπαθήσει να την συστήσει ως queer στις live action Scooby-Doo ταινίες "Scooby-Doo" του 2002 και "Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed" του 2004, τον ρόλο της οποίας υποδύονταν η ηθοποιός Linda Cardellini.

Η Velma φαίνεται να ερωτεύεται την Coco με την πρώτη ματιά, καθώς με το που παρουσιάζεται η τελευταία, εκείνη "παγώνει” και κοκκινίζει. Σε ένα άλλο σημείο φαίνεται να την κοιτάζει μαγεμένη, ενώ αναστατώνεται όταν η Coco την ακουμπάει στον ώμο.

Σε ένα tweet ο σκηνοθέτης σχολίασε: "Το 2001 η Velma ήταν ρητά ομοφυλόφιλη στο αρχικό μου σενάριο. Αλλά το στούντιο συνέχισε να το αλλοιώνει και να το αλλοιώνει, να γίνεται διφορούμενη (η εκδοχή που γυρίστηκε), μετά τίποτα (η εκδοχή που κυκλοφόρησε) & τελικά να έχει αγόρι (στο sequel)". Ο Tony Cervone, επιβλέπων παραγωγός στην ταινία κινουμένων σχεδίων "Scooby-Doo! Mystery Incorporated”, επιβεβαίωσε επίσης πως η Velma προοριζόταν να είναι gay.

Η νέα εξέλιξη έρχεται μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο χαρακτήρας της Velma στο νέο δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Scooby-Doo "MultiVersus", στο οποίο είχε σχεδιαστεί να έχει την τάση της να καλεί την αστυνομία όταν ένα έγκλημα εξιχνιάζεται με επιτυχία για να παραλάβει τους "ενόχους”, ανάμεσά τους και ο διάσημος μπασκετμπολίστας Lebron James. Οι χρήστες, παρόλο που το παιχνίδι γενικότερα αγκαλιάστηκε, δεν ήταν ευχαριστημένοι με αυτό το χαρακτηριστικό της Velma, στον απόηχο του κινήματος Black Live Matters και των περιστατικών αστυνομικής βίας κατά της μαύρης κοινότητας στις ΗΠΑ.

Tags