Follow us

Εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου | Ο πρώτος ασθενής με καρκίνο παχέος εντέρου υποβλήθηκε σε θεραπεία

Η BioNTech ανακοίνωσε ότι ο πρώτος ασθενής με καρκίνο του παχέος εντέρου υποβλήθηκε σε θεραπεία με το εξατομικευμένο αγγελιοφόρο RNA (mRNA) του αντικαρκινικού εμβολίου BNT122.

MissBloom TEAM
εμβολιο EUROKINISSI

Οι εξελίξεις όσον αφορά την εφαρμογή της τεχνολογίας mRNA που χρησιμοποιήθηκε στα εμβόλια κατά του κορονοϊού στη δημιουργία εξατομικευμένων θεραπειών για την αντιμετώπιση του καρκίνου τρέχουν, και μάλιστα με ταχύ ρυθμό.

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech ανακοίνωσε ότι ο πρώτος ασθενής με καρκίνο του παχέος εντέρου υποβλήθηκε σε θεραπεία με το εξατομικευμένο αγγελιοφόρο RNA (mRNA) του αντικαρκινικού εμβολίου BNT122 σε μια κλινική δοκιμή φάσης ΙΙ.

Η κλινική δοκιμή ξεκίνησε στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ισπανία και το Βέλγιο. Σύμφωνα με την BioNTech, στην κλινική μελέτη αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 200 ασθενείς για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, σε σύγκριση με το τρέχον πρωτόκολλο για τους ασθενείς υψηλού κινδύνου, που περιλαμβάνει το χρόνο αναμονής για το εάν θα επανεμφανιστεί όγκος μετά από επέμβαση για την αφαίρεσή του και επικουρική χημειοθεραπεία. Ένα ποσοστό αυτών των ασθενών αναμένεται να έχει υποτροπή του όγκου τους εντός 2-3 χρόνια μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ