Follow us

Οι καλύτερες ιδέες για εκδρομές την 28η Οκτωβρίου

Εσείς πού θα πάτε;

MissBloom TEAM
ferry Courtesy της Triton Ferries

Αν νοσταλγείς ήδη το καλοκαίρι, δες το ημερολόγιό σου με τις αργίες του 2022, για να ανακαλύψεις ότι το 3ήμερο της 28ης Οκτωβρίου ξεκινάει από Παρασκευή και είναι μια ανάσα μακριά. Με δεδομένο ότι είναι φθινοπωρινός μήνας, οργάνωσε από τώρα τις αποδράσεις σου για 28η Οκτωβρίου. Με τα ταχύπλοα, ακόμα και οι πιο μακρινοί προορισμοί είναι κοντά σου, ενώ με τα λιμάνια που είναι σκορπισμένα σε όλη την Ελλάδα, μπορείς να ταξιδέψεις από όποιο μέρος της κι αν ζεις. Επίλεξε τον προορισμό σου και κάνε κράτηση για ακτοπλοϊκά εισιτήρια με την Let’s Ferry.

Το πρωτότυπο μπορείτε να δείτε στο blog της Let’s Ferry!

Εκδρομές 28ης Οκτωβρίου 2022 από Αθήνα

Τα λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, είναι η καλύτερη αφετηρία για το ταξίδι σου. Βρες δρομολόγια που να φεύγουν Πέμπτη βράδυ ή πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής και αναχωρούν για Αθήνα την Κυριακή το βράδυ. Έτσι εκτός από τα νησιά του Αργοσαρωνικού που είναι πάντα μια καλή ιδέα, μπορείς να σκεφτείς αν υπάρχουν κι άλλοι προορισμοί για τις 28 Οκτωβρίου που μπορούν να σου προσφέρουν αξέχαστες μίνι διακοπές.

Κέα: Η γνωστή και ως Τζια, απέχει 1 ώρα από το Λαύριο και είναι ένα νησί με ξεχωριστή γοητεία. Η Χώρα της, η Ιουλίδα βρίσκεται στην κορυφή του νησιού και εποπτεύει όλο το Αιγαίο. Η Κέα είναι ιδιαίτερα αγαπητή από τους δύτες, αφού στο βυθό της βρίσκονται 3 βυθισμένα πλοία και ένα 1 αεροσκάφος. Επιπλέον, εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο δάσος με δρυς των Κυκλάδων.

Οι καλύτερες ιδέες για εκδρομές την 28η Οκτωβρίου

Τήνος: Τώρα που έχει φύγει το μεγάλο κύμα επισκεπτών, το νησί των Κυκλάδων είναι ό,τι πρέπει για να το εξερευνήσεις λίγο καλύτερα. Δες τα ορεινά χωριά του όπως τον Βωλάξ με το απόκοσμο σεληνιακό τοπίο, και τον Πύργο, που έχει αναδειχθεί παραδοσιακός οικισμός. Η Τήνος είναι από τα νησιά που παράγουν τη δική τους μπίρα στο βραβευμένο ζυθοποιείο Νήσος και το φθινόπωρο θα μπορέσεις να το επισκεφθείς και να κάνεις τις γευστικές δοκιμές σου. Από την Τήνο, εύκολα και γρήγορα, με ακτοπλοϊκά εισιτήρια από την Let’s Ferry, μπορείς να πας στη Μύκονο, τη Σύρο και την Άνδρο που ήδη τις βλέπεις στον ορίζοντα.

ανδρος


Κρήτη: Μην νομίζεις ότι η Κρήτη είναι μακριά για να περάσεις ένα τριήμερο. Διάλεξε όποιο λιμάνι από τη Μεγαλόνησο θέλεις, δες ταξίδια και προσφορές για 28η Οκτωβρίου και ετοιμάσου για ένα τριήμερο γαστρονομίας και παράδοσης. Τόσο το Ηράκλειο, όσο το Ρέθυμνο και τα Χανιά, είναι σύγχρονες πόλεις που είναι λειτουργικές και ζωντανές όλο το χρόνο. Τα Πανεπιστήμια, τα μουσεία, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι πολλοί μόνιμοι κάτοικοι κάνουν το νησί ελκυστικό.
χανια
ηρακλειο

Δες το Ανάκτορο της Κνωσού, περπάτησε στο Ενετικό Λιμάνι στα Χανιά και κάνε πεζοπορία στον Ομαλό πριν τα πρώτα χιόνια. Σίγουρα θα ανυπομονείς να επιστρέψεις στο νησί προκειμένου να δεις περισσότερα.

Εκδρομές 28ης Οκτωβρίου 2022 από Κυλλήνη και Πάτρα

Οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας έχουν τη δική τους πύλη στα ελληνικά νησιά. Το Ιόνιο είναι μια ανάσα από τις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου και της Δυτικής Στερεάς, από τα λιμάνια της Πάτρας και της Κυλλήνης. Δες ενδεικτικά πού μπορείς να κάνεις εκδρομές για τις 28 Οκτωβρίου 2022: Κεφαλλονιά: Το καταπράσινο νησί του Ιονίου έχει δύο πόλεις να σε διεκδικούν: Το Αργοστόλι και το Ληξούρι.

Οι περισσότερες υπηρεσίες και καταστήματα βρίσκονται στην πρωτεύουσα, το Αργοστόλι, ενώ και το αεροδρόμιο βρίσκεται πιο κοντά. Το νησί έχει πολλές βραβευμένες παραλίες με γαλάζια νερά, όμως έχει κρυμμένες ομορφιές και για τον υπόλοιπο χρόνο. Αρχικά, μπορείς να μάθεις τα πάντα για το κρασί, αφού οι αμπελώνες της Κεφαλονιάς παράγουν τη Ρομπόλα, ένα από τα διασημότερα ελληνικά κρασιά. Κοντά στη Σάμη βρίσκεται το Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, ένα από τα πιο εντυπωσιακά στη χώρα μας. Είναι ανοιχτό όλο το χρόνο για να αφήσεις τους ντόπιους να σε κάνουν βαρκάδα και να σου πουν την ιστορία του Λιμνοσπήλαιου.

κεφαλοννια

Εκδρομές 28ης Οκτωβρίου 2022 από Θεσσαλονίκη

Τα τέλη Οκτώβρη η συμπρωτεύουσα φοράει τα γιορτινά της και υποδέχεται χιλιάδες επισκεπτών. Η γιορτή του Αγίου Δημητρίου και η 28η Οκτωβρίου είναι από τις πιο σημαντικές μέρες για την πόλη. Το τριήμερο είναι μια καλή περίπτωση για να ταξιδέψεις στις γύρω περιοχές και να θαυμάσεις τις ομορφιές τους. Για παράδειγμα η λίμνη Κερκίνης, το δέλτα του Αξιού, η Καβάλα, οι καταρράκτες στην Έδεσσα είναι μέρη με ξεχωριστή φυσική ομορφιά. Αν όμως αναζητάς νησί, συμβουλεύσου την ιστοσελίδα της Let’s Ferry για να δεις όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εναλλακτικά, ταξίδεψε περίπου 3,5 ώρες με το αυτοκίνητο μέχρι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ή μόνο 2,5 ώρες για τον Βόλο. Δες πού μπορείς να ταξιδέψεις από τα δύο αυτά λιμάνια:

Κέρκυρα: Η αρχόντισσα του Ιονίου με την αξεπέραστη Παλιά Πόλη έχει τόσα αξιοθέατα που δεν σου φτάνει ένα τριήμερο για να τα επισκεφθείς όλα. Το Παλιό και το Νέο Φρούριο και το Ποντικονήσι ανήκουν στα "SOS”, όπως και τα κλασικά πιάτα της όπως η παστιτσάδα, το μπουρδέτο και η μπιάνκα.

Σκιάθος: Το νησί των Σποράδων έχει τους πιο έντονους ρυθμούς από όλα. Συνδύασε το ταξίδι στο Βόλο και τα τσιπουράδικα με μια επίσκεψη στη Σκιάθο για να ευχαριστηθείς τα πλακόστρωτα στη Χώρα χωρίς τα μεγάλα πλήθη. Το Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και ο περίπατος στη Λιμνοθάλασσα Στροφιλιά στις Κουκουναριές, θα σου δώσουν την ανάσα που χρειάζεσαι, δηλαδή μέχρι τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Οι επιλογές για εκδρομές για την 28 Οκτωβρίου 2022 στην Ελλάδα είναι αμέτρητες. Οι πιο τολμηροί κολυμπούν ακόμα στη θάλασσα, άρα τα νησιά είναι μια ιδανική πρόταση για ταξίδι. Ακόμα όμως και να βρέχει, η πρωινή ομίχλη είναι από τις πιο ρομαντικές εικόνες. Εκμεταλλεύσου την αργία και το ήπιο κλίμα της Ελλάδας και κάνε έγκαιρα κράτηση για ακτοπλοϊκά εισιτήρια με την Let’s Ferry.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ