Follow us

Τι είναι το καρκίνωμα NUT από το οποίο πέθανε ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είναι ίσως ο πρώτος Έλληνας ασθενής με τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.

MissBloom TEAM
Aλέξανδρος Νικολαίδης AΠΕ - ΜΠΕ

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, σε ηλικία 43 ετών. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από τους προσωπικούς λογαριασμούς του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μήνυμα γραμμένο σε πρότερο χρόνο, από τον ίδιο. Ο ίδιος ανέφερε πως έπασχε από τη σπάνια μορφή καρκίνου, το καρκίνωμα NUT.

Τι είναι το καρκίνωμα NUT

To καρκίνωμα NUT είναι μία σπάνια μορφή καρκίνου που μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε σημείο στο σώμα. Συνήθως, εντοπίζεται στο κεφάλι, το λαιμό και τους πνεύμονες. Η μορφή αυτή καρκίνου αναπτύσσεται από τα πλακώδη κύτταρα, τα οποία είναι εκείνα που αποτελούν το δέρμα και καλύπτουν κάποια όργανα όπως οι πνεύμονες και το στομάχι.

Τα συμπτώματα

Στα αρχικά στάδια συνήθως δεν υπάρχουν συμπτώματα ενώ κατά την πορεία της νόσου μπορεί ο ασθενής να νιώθει έντονη κόπωση και να υπάρχει απώλεια βάρους. Η θέση του όγκου ή των όγκων στο σώμα μπορεί να προκαλέσει κι άλλου είδους συμπτώματα, όπως πόνο, βήχα, δύσπνοια και ρινική συμφόρηση ή απόφραξη.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ