Follow us

Πώς δρουν τα νέα εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου - Το ίδιο το ανοσοποιητικό θα επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα

Οι επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας BioNTech Ugur Sahin και η Οzlem Tureci εκτίμησαν μιλώντας στο BBC, πως τα πρώτα εμβόλια θα μπορούσαν να είναι έτοιμα ακόμη και πριν το 2030.

MissBloom TEAM
εμβολιο ISTOCK

Το ανοσοποιητικό σύστημα θα λάβει την οδηγία να επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα αντί στους κορονοϊούς. Αυτός θα είναι ο μηχανισμός πίσω από τα προσωποποιημένα εμβόλια για τον καρκίνο που θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιήθηκε στα εμβόλια για την αντιμετώπιση του Covid.

Κλινικές μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη και ήδη οι επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας BioNTech Ugur Sahin και η Οzlem Tureci εκτίμησαν μιλώντας στο BBC, πως τα πρώτα εμβόλια θα μπορούσαν να είναι έτοιμα ακόμη και πριν το 2030.

Η γερμανική εταιρεία ελπίζει να αναπτύξει θεραπείες για τον καρκίνο του εντέρου, το μελάνωμα και άλλους τύπους καρκίνου.

Προχωρά η έρευνα

Ειδικότερα, σε φάση δύο βρίσκεται μια κλινική δοκιμή με τεχνολογία mRNA για το προχωρημένο μελάνωμα, σε φάση ένα για τον καρκίνο του προστάτη, τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου HPV16, τον καρκίνο της μήτρας και τον καρκίνο του παγκρέατος, σε φάση δύο για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ