Εlnaz Rekabi | Eπέστρεψε στην Τεχεράνη η αθλήτρια σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες

Η Ιρανή Εlnaz Rekabi που αγωνίστηκε στη Ν. Κορέα χωρίς μαντίλα και υπήρχε φόβος σύλληψης καθώς οι δικοί της αδυνατούσαν να επικοινωνήσουν μαζί της.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Δεκάδες άνθρωποι υποδέχθηκαν σήμερα το πρωί την ιρανή αθλήτρια Εlnaz Rekabi κατά την επιστροφή της στην Τεχεράνη αφού συμμετείχε χωρίς να φορά μαντίλα στο ασιατικό πρωτάθλημα αναρρίχησης που διεξήχθη στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η συμμετοχή της στους αγώνες χωρίς μαντίλα και φορώντας μόνο μια μπαντάνα και φόρμα στα χρώματα του Ιράν είχε ερμηνευθεί ως χειρονομία αλληλεγγύης με τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν πριν από ένα μήνα, εξαιτίας του θανάτου της νεαρής κουρδικής καταγωγής Ιρανής Μahsa Amini μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών.

Η Ισλαμική Δημοκρατία επιβάλλει στις ιρανές αθλήτριες να φορούν μαντίλα ακόμη και στους αθλητικούς αγώνες στο εξωτερικό.

Η Εlnaz Rekabi, 33 ετών, έφθασε σήμερα το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr