Follow us

Ανάλυση | Μετά το χάος τι στη Βρετανία - Ο οριστικός θάνατος του θατσερισμού, το Brexit και ο εξευτελισμός των Τόρις

Μια πρώτη ανάλυση των αιτίων που οδήγησαν τη Liz Truss στην πιο σύντομη πρωθυπουργική θητεία στην ιστορία της Βρετανίας, εντοπίζονται στον θάνατο του θατσερισμού και το δυσλειτουργικό Brexit.

MissBloom TEAM
Big Ben, Λονδίνο

Ξεκινώντας την 45η μέρα της - συντομότερης στη βρετανική ιστορία - πρωθυπουργίας ίσως ούτε και η ίδια η Liz Truss να μην πίστευε ότι θα ήταν και η τελευταία. Το βράδυ της Τετάρτης, στην ύστατη προσπάθειά της να κρατήσει τη θέση είχε πει μέσα στη Βουλή των Κοινοτήτων "είμαι αγωνίστρια, δεν έχω μάθει να παραιτούμαι".

Πριν περάσει ένα 24ωρο είχε παραιτηθεί δηλώνοντας ότι "παραιτούμαι επειδή δεν μπορώ να φέρω εις πέρας την εντολή που για την οποία με εξέλεξε το Συντηρητικό Κόμμα".

Πώς όμως η 47χρονη πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Liz Truss μετατράπηκε μέσα σε έξι εβδομάδες από μια πολιτικό με φιλοδοξία να δώσει, με ένα "προωθημένο" σχέδιο, ώθηση στην ανάπτυξη, σε "πολιτική υποσημείωση" στην ιστορία της χώρας, όπως γράφτηκε στον βρετανικό Τύπο, αναδεικνύεται σε case study αλλά και σε ένα - από τα πολλά - επεισόδια του χάους που έχει αφήσει πίσω του το Brexit.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ