Follow us

5 λόγοι για τους οποίους επιλέγω βιολογικό γάλα για το παιδί μου

Η διατροφή των παιδιών μας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που καθορίζουν τη σωματική και νοητική τους υγεία.

MissBloom TEAM
βιολογικο γαλα

Όπως ήδη ξέρουμε, τα έξι πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού χαρακτηρίζονται ως περίοδος ραγδαίας ανάπτυξης και οι διατροφικές επιλογές αυτού του διαστήματος παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία του ως ενήλικας. Ως γονείς, προσπαθούμε να ενημερωνόμαστε καθημερινά σε ό,τι αφορά την υγεία των παιδιών μας και αναζητούμε πάντα την καλύτερη δυνατή επιλογή για εκείνα.

Τα τελευταία χρόνια αρκετές οικογένειες επιλέγουν βιολογικά προϊόντα για τα καθημερινά γεύματα των παιδιών τους. Σύμφωνα με έρευνες, τα μικρά παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στη δράση των τοξικών ουσιών που έχουν συνήθως τα συμβατικά τρόφιμα τόσο λόγω του βάρους τους το οποίο είναι μικρότερο και οδηγεί στη μεγαλύτερη συγκέντρωση των ουσιών αυτών στο σώμα τους, όσο και λόγω των "ανώριμων" ακόμα αμυντικών μηχανισμών του ανοσοποιητικού τους συστήματος.

Τι είναι, όμως, τα βιολογικά προϊόντα και η βιολογική καλλιέργεια;

Η βιολογική καλλιέργεια είναι μια γεωργική μέθοδος που αποσκοπεί στην παραγωγή τροφίμων με τη χρήση φυσικών ουσιών και διεργασιών. Οι βιολογικές τροφές παράγονται από φυτικές πρώτες ύλες που λαμβάνονται χωρίς τη χρήση τεχνιτών λιπασμάτων και εντομοκτόνων και από ζωικές πρώτες ύλες στην παραγωγή των οποίων τα ζώα μεγαλώνουν χωρίς τη χρήση αντιβιοτικών σε περιβάλλον που μοιάζει με το φυσικό τους. Επίσης, οι χορηγούμενες πρώτες ύλες για την παραγωγή βιολογικών τροφών δεν πρέπει να προέρχονται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ενώ και η επεξεργασία τους αποκλείει κάθε είδους ακτινοβολία ή διατροφικά πρόσθετα.

Παρακάτω, εστιάζω στη βασική τροφή των πρώτων χρόνων της ζωής ενός παιδιού και μοιράζομαι μαζί σας 5 λόγους για τους οποίους θα επέλεγα βιολογικό γάλα για τη διατροφή του. Φυσικά, η σοβαρή αυτή απόφαση είναι κάτι που θα πρέπει να δείτε εσείς ως οικογένεια συζητώντας τις ανάγκες και τις σκέψεις σας με τον παιδίατρό σας.

1. Η βιολογική γεωργία υποστηρίζει το περιβάλλον

Η βιολογική γεωργία ευνοεί την συντήρηση ενός οικολογικά ποικιλόμορφου περιβάλλοντος μέσω της ενεργητικής ενθάρρυνσης περισσότερων άγριων ζώων στα αγροκτήματα. Οι φάρμες οργανικής παραγωγής είναι αποδεδειγμένα φιλικότερες προς το περιβάλλον και μπορούν να συμβάλλουν σε μια αειφόρο ανάπτυξη. Οι αγρότες που παράγουν βιολογικά προϊόντα χρησιμοποιούν φυσικές μεθόδους, όπως η χρήση κοπριάς, η κομποστοποίηση και η προσεκτική αμειψισπορά για να διατηρήσουν τα εδάφη γόνιμα και να αποτρέψουν τη διάβρωση τους. Έτσι, οι βιολογικές φάρμες, αναπτύσσουν τις καλλιέργειές τους χωρίς την ανάγκη τεχνιτών λιπασμάτων.

Δείτε περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ