Follow us

Επέστρεψαν στην Εθνική Πινακοθήκη οι κλεμμένοι πίνακες του Picasso και του Μοndrian. Στη νέα πτέρυγα της δυτικοευρωπαϊκής τέχνης στο επίπεδο -2

Τους πίνακες είχε κλέψει ένας 49χρονος ελαιοχρωματιστής τον Ιανουάριο του 2012.

MissBloom TEAM
picasso Facebook

Στην Εθνική Πινακοθήκη επέστρεψαν οι πίνακες του Picasso και του Μοndrian, τους οποίους είχε κλέψει ένας 49χρονος ελαιοχρωματιστής τον Ιανουάριο του 2012. Ο πίνακας "Γυναικείο κεφάλι" του Pablo Picasso που εκλάπη μαζί με το έργο "Ανεμόμυλος" του Ολλανδού ζωγράφου Piet Mondian εκτίθενται από εχθές Δευτέρα στην Εθνική Πινακοθήκη, στη νέα πτέρυγα της δυτικοευρωπαϊκής τέχνης στο επίπεδο -2 που άνοιξε τις πόρτες της.

Το "Γυναικείο Κεφάλι" του Picasso, σε λάδι και μουσαμά διαστάσεων 56x40, φιλοτεχνήθηκε το 1939 και απεικονίζει τη μορφή της αγαπημένης του Dora Maar. Πρόκειται για έργο-δωρεά του καλλιτέχνη προς τον ελληνικό λαό, το 1949, ως αναγνώριση της γενναίας αντίστασης κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Όπως αναφέρεται "η ιστορία της συλλογής της δυτικοευρωπαϊκής ζωγραφικής της Εθνικής Πινακοθήκης είναι συνυφασμένη με τις απαρχές της ιστορίας του μουσείου. Και η ιστορία του μουσείου, όπως και η συγκρότηση των συλλογών του έχει τις ρίζες της στην αγάπη Ελλήνων συλλεκτών που ζούσαν στο εξωτερικό, οι οποίοι είχαν οραματιστεί μια εθνική πινακοθήκη στα πρότυπα των πινακοθηκών της Ευρώπης".

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr