Follow us

Ο Rishi Sunak είναι ο πλουσιότερος Βρετανός πρωθυπουργός. Ε και;

Γιατί συνιστά πρόβλημα το ότι η αξία του Rishi Sunak αποτιμάται στις 730 εκατομμύρια λίρες.

MissBloom TEAM
Rishi Sunak ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πριν από μερικές ημέρες και έπειτα από μία εξαιρετικά ταραχώδη -πολιτικά- περίοδο για το Ηνωμένο Βασίλειο, ο 42χρονος πρώην Υπουργός Οικονομικών της χώρας, ο Rishi Sunak, ανέλαβε πρωθυπουργός. Κι ενώ έχει ήδη αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει, του ασκείται κριτική για την προσωπική "αξία" του στην αγορά, που υπολογίζεται στις 730 εκατομμύρια λίρες, ένα ποσό σχεδόν διπλάσιο από εκείνο που "άξιζε" η Βασίλισσα Ελισάβετ. Γιατί; Επειδή ο πλούτος του θεωρείται ότι τον απομακρύνει από το να έχει επαφή με την πραγματικότητα.

Τα Sunakonomics του

Η θητεία του Sunak στο Υπουργείο Οικονομικών στιγματίστηκε από την πανδημία, καθώς ανέλαβε το συγκεκριμένο αξίωμα τον Φεβρουάριο του 2020, περίπου έναν μήνα πριν αρχίσουν τα lockdowns. Κατά τη διάρκειά της, ξόδεψε δεκάδες δισεκατομμύρια, μεταξύ άλλων, για τη χρηματοδότηση των αδειών άνευ αποδοχών, την υποστήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και ένα αμφιλεγόμενο πρόγραμμα εκπτωτικών γευμάτων σε εστιατόρια.

Σύμφωνα με τον George Dibb, τον επικεφαλής του Κέντρου Οικονομικής Δικαιοσύνης στο Ινστιτούτο Ερεύνης για τη Δημόσια Πολιτική, που έχει την έδρα του στο Λονδίνο, η φορολογική πολιτική του Sunak ήταν εγκληματική, καθώς άφησε τον λαό σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη στην οποία τον βρήκε.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ