Follow us

New York Times | Καμπανάκι για τον ιό του αναπνευστικού RSV - Τι είναι ο συγκυτιακός ιός που στέλνει βρέφη στα νοσοκομεία

Μεγάλη αύξηση στις μολύνσεις βρεφών και μικρών παιδιών από τον αναπνευστικό ιό RSV καταγράφηκε τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ - Πού οφείλεται, πώς αντιμετωπίζεται, πότε θα υπάρξουν εμβόλια

MissBloom TEAM
Εφιαλτικό 'καμπανάκι' ΠΟΥ | Δεν αποκλείεται να εμφανιστεί ένας ιός που δεν θα μπορεί να 'περιοριστεί' iStock

Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός RSV ευθύνεται για το γεγονός ότι οι παιδιατρικές κλινικές των αμερικανικών νοσοκομείων κατακλύζονται από περιστατικά - ιδίως βρεφών - από τις αρχές Οκτωβρίου.

Πρόκειται, όπως αναδεικνύει η εφημερίδα New York Times σε σημερινό ρεπορτάζ της, για μια έντονη και ασυνήθιστα πρώιμη αύξηση των λοιμώξεων που προκαλούνται από τον ιό με την άγνωστη στο ευρύ κοινό ονομασία.

Το ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι ο ιός αναμιγνύεται αυτή την περίοδο με άλλες δύο ιογενείς ασθένειες: τον SARS-CoV-2 και τον ιό της γρίπης προκαλώντας φόβους ότι θα δούμε ταυτόχρονες λοιμώξεις τον φετινό χειμώνα.

Για τους γιατρούς, όπως υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, από τις τρεις απειλές, ο RSV είναι η πιο μυστηριώδης από όλες.

Καθώς οι περισσότεροι εξακολουθούν να βρίσκονται στο σκοτάδι σχετικά με τον ιό και τι πρέπει να κάνουν γι 'αυτόν, οι NYT παραθέτουν τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό.

Πόσο σοβαρός είναι ο ιός RSV;

Δεν είναι τόσο σοβαρός όσο ο κορονοϊός, αλλά φαίνεται ότι μπορεί να είναι σχεδόν όσο σοβαρός είναι ο ιός της γρίπης και έως τώρα δεν το γνωρίζαμε.

Μέρος του προβλήματος είναι ότι πολλοί γιατροί δεν γνωρίζουν ότι ο RSV συνιστά κίνδυνο και για τους ενήλικες και έτσι δεν επιλέγουν να κάνουν διαγνωστικούς ελέγχους για αυτόν. Κατά συνέπεια, είναι ένας, εν πολλοίς, αδιάγνωστος ιός ενώ τείνουμε να πιστεύουμε ότι οι ενήλικες απειλούνται κυρίως από τη γρίπη.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ