Follow us

Casablanca| 80 χρόνια από την πρεμιέρα του αριστουργήματος που μας χάρισε το γοητευτικότερο ζευγάρι στην ιστορία του σινεμά

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας του Ρικ (Humphrey Bogart) και της Ίντα (Ingrid Bergman), η Καζαμπλάνκα και ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ταινίες.

MissBloom TEAM
bogart imdb

Ίσως η πιο εμβληματική ταινία του παγκόσμιου κινηματογράφου, γνωστή ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν δει ποτέ σινεμά, η Casablanca είναι πάντα μέσα σε όλες τις λίστες των πέντε- δέκα καλύτερων ταινιών όλων των εποχών και σίγουρα η πιο αγαπημένη των ιστορικών, της κριτικής και κυρίως των σινεφίλ.

Ένα πραγματικό κλασικό αριστούργημα, ένα ατόφιο δείγμα απίστευτης μαγείας, δικαιολογώντας τη φήμη της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, αποτελεί και μία από τις πλέον παράδοξες παραγωγές, καθώς ξεκίνησε ως ακόμη μία εμπορική προπαγανδιστική ταινία χαμηλού προϋπολογισμού, από την Warner, στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης των Αμερικανών να ταχθούν με τις ευρωπαϊκές συμμαχικές δυνάμεις στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη βάση του είναι ένα απλό ρομαντικό μελόδραμα ενός ανεκπλήρωτου έρωτα, σε συνδυασμό με πατριωτικά μηνύματα και τον εξωτισμό της Καζαμπλάνκα.

Και όμως, αυτό το b' movie μετατράπηκε σε μία από τις σπουδαιότερες ταινίες του κινηματογράφου, λόγω του ευφυούς παραγωγού Hal Wallis, που πριν ένα χρόνο είχε παραδώσει το περίφημο "Γεράκι της Μάλτας", σε σκηνοθεσία του πρωτόβγαλτου John Huston και φυσικά τη μνημειώδη, για ακόμη μία φορά, ερμηνεία του Humphrey Bogart.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ