Ποια είναι η Dusty Springfield που τιμά σήμερα η Google;

Με το σημερινό της Doodle, η Google αποτίει φόρο τιμής στη σπουδαία Βρετανή τραγουδίστρια.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Την σπουδαία Βρετανή τραγουδίστρια, Dusty Springfield, τιμά η Google με το σημερινό της doodle. Με καριέρα που διήρκεσε πάνω από πέντε δεκαετίες, η Rock & Roll Hall of Famer ήταν ένα πολιτιστικό σύμβολο της εποχής ενώ μέχρι και σήμερα, θεωρείται ως μια από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες που έχουν υπάρξει ποτέ.

Γεννήθηκε στο Δυτικό Χάμπστεντ του Βόρειου Λονδίνου ενώ εξέφρασε την αγάπη της για τη μουσική σε πολύ μικρή ηλικία. Όταν ήταν μόλις 11 ετών, η Dusty Springfield ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο ενώ άρχισε και τις live εμφανίσεις, πρώτα με το συγκρότημα "Lana Sisters" και έπειτα στο πλευρό του αδερφού της, Tom Springfield, και στο τριμελές συγκρότημα "Springfields".

Όταν αυτό διαλύθηκε, η Dusty Springfield ξεκίνησε την σόλο καριέρα της κυκλοφορώντας το εμβληματικό τραγούδι "I Only Want To Be With You" (1964) που έφτασε στο Νο. 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Νο. 12 στις Η.Π.Α. Το 1969 έφτασε στο απόγειο της καριέρα της με το άλμπουμ "Dusty in Memphis" και το τραγούδι "Son of a Preacher Man".

Ωστόσο, οι καταχρήσεις την εμπόδισαν να συνεχίσει την επιτυχία της ενώ το 1994 διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού αφήνοντας την τελευταία της πνοή στις 2 Μαρτίου 1999, ένα μήνα πριν από τα 60ά της γενέθλια.

Tags