Follow us

Μπάμπη Καϊδαλίδη, γιατί έχει τόσο πολύ κόσμο στα bars αυτές τις μέρες;

Ένας εκ των ιδρυτών του Athens Bar Show, αφηγείται το success story της διοργάνωσης που φέτος μετρά 12 χρόνια.

bars

"Γιατί έχει σήμερα τόσο πολύ κόσμο έξω; Έχει γίνει κάτι;", ρώτησε ο ταμίας ενός streetfoodάδικου έναν πελάτη του όταν πήγε να πληρώσει την παραγγελία του. "Ναι" του αποκρίθηκε εκείνος, "θα έχει αύριο, μεθαύριο και την Πέμπτη περισσότερο". Σε αυτές ακριβώς τις ημερομηνίες (06-10/11) βρίσκει κανείς το Athens Bar Show (και το closing party του) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Ο δε παραπάνω "πελάτης" δεν είναι άλλος από τον Μπάμπη Καϊδαλίδη που ως ένας εκ των συνιδρυτών του αφηγείται στο Esquire την ιστορία της διοργάνωσης που φέτος μετρά αισίως 12 χρόνια επιτυχίας.

Η ιστορία του Μπάμπη Καϊδαλίδη και του Athens Bar Show

Σαν παιδί, μου άρεσαν περισσότερο οι θετικές επιστήμες, τέτοια πράγματα κυρίως διάβαζα. Μου άρεσε επίσης πολύ η πληροφορική, ήθελα να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό. Από κάποια στιγμή και μετά χρειάστηκε να εργαστώ στην εστίαση και ως τα 18 μοίραζα το χρόνο μου στο σχολείο και τη δουλειά -δούλευα ως σερβιτόρος και bartender- με μελλοντικό στόχο να γίνω προγραμματιστής.

Γύρω στα 20, έπρεπε να αποφασίσω τι θα κάνω στη ζωή μου. Κατέληξα λοιπόν στο να ψάξω να δω πώς θα γίνω προγραμματιστής από μόνος μου και στο ότι η δουλειά μου για τα επόμενα χρόνια θα ήταν η εστίαση που ουσιαστικά μέχρι τότε με συντηρούσε έτσι κι αλλιώς.

Μετά από τη συνεργασία μου με μία αμερικανική εταιρεία, έγινα εκπαιδευτής στο κομμάτι του bartending. Είχα γνωρίσει στο ενδιάμεσο έναν άνθρωπο που με ενέπνευσε να διαβάσω και να εξελιχθώ περισσότερο πάνω σε αυτό.

Το 2004-6 ήμουν στο Friday's, για τα ελληνικά δεδομένα εκείνης της εποχής ανήκε σε εκείνα που σέρβιραν πολύ καλά cocktails και που σίγουρα βοήθησαν προς τη σημερινή κατεύθυνση. Ένα χρόνο αργότερα, φτιάξαμε με το Νίκο Ζήση και τον Λευτέρη Σαράφη τη Bar Academy γιατί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε άπειρο ποτό, αλλά όχι cocktails.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ