Follow us

Τα "Φτηνά τσιγάρα" επιστρέφουν στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η sold out θεατρική μεταφορά της δημοφιλούς ταινίας-φόρος τιμής στο κέντρο της Αθήνας και στον ανεκπλήρωτο έρωτα του Ρένου Χαραλαμπίδη σε μορφή μιούζικαλ, σε μουσική Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, λιμπρέτο Πέτρου Βουνισέα και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, επαναλαμβάνεται τον Δεκέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

MissBloom TEAM
θεατρο Ανδρέας Σιμόπουλος©

"Είμαι συλλέκτης. Μαζεύω το πιο σκληρό και άγριο πράγμα του κόσμου: στιγμές". Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται θα λέγαμε η sold out θεατρική μεταφορά της δημοφιλούς ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη "Φτηνά τσιγάρα" στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το μιούζικαλ που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μια "ρομαντική οπερέτα" σε 34 σκηνές και 19 τραγούδια, επιστρέφει στη σκηνή από τις 4 Δεκεμβρίου έως και τις 5 Ιανουαρίου, σε μουσική του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, λιμπρέτο του Πέτρου Βουνισέα και σκηνοθεσία, κινησιολογία και σκηνικό του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Φθαρμένες τηλεκάρτες, γόπες, τυχαίες συναντήσεις, φιλιά που δεν βρήκαν τον δρόμο τους και υπέροχα τραγούδια για ανεκπλήρωτους έρωτες και συλλέκτες στιγμών. Αυτά είναι τα "Φτηνά τσιγάρα". Ο συνθέτης Παναγιώτης Καλαντζόπουλος πρόσθεσε δεκαέξι νέα τραγούδια στην αρχική παρτιτούρα της ταινίας, ενώ η ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου αποδίδει τον αισθησιακό πυρήνα αυτής της sui generis ταινίας περιπλάνησης με στοιχεία φιλμ νουάρ μέσω μιας δεξιοτεχνικής χρήσης του χώρου, που συμπυκνώνει τις τοποθεσίες του πρωτότυπου σεναρίου γύρω από ένα πολυμορφικό, παραισθησιογόνο lounge. Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν οι Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Πέτρος Βουνισέας, Ελένη Ζιώγα και Μιχάλης Γκανάς.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr