Follow us

ΤΕΧΝΕΣ ΕΜΣΤ | Τα σκουπίδια μας είναι η κληρονομιά που αφήνουμε στο μέλλον

Βρεθήκαμε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, όπου προέκυψαν συζητήσεις γύρω από το παρελθόν, το μέλλον, τις καταναλωτικές μας συνήθειες και τα απορρίμματα, με αφορμή το έργο της Jennifer Nelson που εκτίθεται στο μουσείο.

MissBloom TEAM
εργο τεχνης Anna Primou©

Η αίθουσα του τρίτου ορόφου του ΕΜΣΤ είναι γεμάτη κόσμο. Ανάμεσα στο κοινό και τους ομιλητές, βρίσκεται μια στοίβα σκουπιδιών, το υλικό που η Jennifer Nelson επεξεργάζεται από τον περασμένο Μάιο με σκοπό να δημιουργήσει μέσω αυτών ένα φορτίο, το οποίο αργότερα θα επιχειρήσει να "κουβαλήσει", στο πλαίσιο μιας περφόρμανς.

"Ο σχεδιασμός του γλυπτού είχε σαν πρωταρχικό στόχο τη δυνατότητα να κουβαλήσω το βάρος των σκουπιδιών ενός χρόνου. Ήταν ανάγκη να κατασκευαστεί κάτι ανθεκτικό. Οι επόμενες ανησυχίες σχετίζονταν με το ποια σημεία του σώματος θα μπορούσαν να αντέξουν τα διαφορετικά υλικά, όπως επίσης και την ενδεχόμενη τοξικότητά τους. Προβληματιστήκαμε επίσης σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κουβαλήσουμε όλο αυτό στην ψυχή μας" λέει η Jennifer Nelson, η οποία, στην ομιλία της την περασμένη Πέμπτη 3/11, ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, τον άντρα της και τον γιο της που δέχτηκαν να συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε από τo Eθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού πρότζεκτ "Απόβλητα/Κληρονομιά Μια δημόσια πραγμάτευση του απωθημένου" της Nelson. Στη συζήτηση, με θέμα την κληρονομιά των σκουπιδιών και τα σκουπίδια ως κληρονομιά, συμμετείχαν η αρχαιολόγος Ευριδίκη Κεφαλίδου, η υδροβιολόγος Αναστασία Μήλιου, με συντονίστρια την Άννα Μυκονιάτη, επιμελήτρια του ΕΜΣΤ.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ