Follow us

8 σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος και αναψυχής στο Χαϊδάρι

Από τη Μονή Δαφνίου μέχρι το Παλατάκι και τον τόπο ιστορικής μνήμης Μπλοκ 15, στο Χαϊδάρι της Δυτικής Αττικής θα αντικρίσεις πραγματικούς θησαυρούς.

MissBloom TEAM
χαιδαρι

Το Χαϊδάρι είναι ένας πολύ όμορφος και πράσινος δήμος της Δυτικής Αττικής. Στην άκρη της πόλης, συνορεύει με το πολυπληθές Περιστέρι και το Αιγάλεω, με τη συνολική του έκταση να ξεπερνάει την έκταση αυτών των δύο δήμων μαζί. Γεμάτο από καφέ, μεζεδοπωλεία και ψησταριές (σήμα κατατεθέν οι τελευταίες, ιδιαίτερα τις προηγούμενες δεκαετίες), το Χαϊδάρι έχει να προσφέρει πολλά στον επισκέπτη που αναζητά το κάτι διαφορετικό.

Βρίσκεται ελάχιστα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, μπορείτε να οργανώσετε μία επίσκεψη στο Χαϊδάρι και να ανακαλύψετε σημεία με μεγάλο ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον και σημεία αναψυχής και χαλάρωσης.

Το Παλατάκι

Το τοπόσημο του Χαϊδαρίου, στη συμβολή Λεωφόρου Αθηνών με την οδό Στρατάρχου Καραϊσκάκη, το κτίριο που χαρακτηρίζει την πόλη, ίσως και ολόκληρη τη Δυτική Αττική. Διατηρητέο από το 1979, περιβάλλεται από μικρό άλσος, σημείο πολιτιστικών εκδηλώσεων και συνάντησης των κατοίκων. Με φανερά τα νεογοτθικά στοιχεία και φρουριακό χαρακτήρα (γωνιακοί πύργοι, επάλξεις), ο πύργος αποτελείται από δύο ορόφους, με υπέροχα διακοσμημένα δωμάτια και οροφογραφίες. Δεν είναι προσβάσιμο για το ευρύ κοινό, αλλά πολύ συχνά ανοίγει τις πόρτες του για ξεναγήσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αρκετοί οι "μνηστήρες" της ανοικοδόμησης του κτιρίου που εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 1854.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ