Follow us

Editorial | Επίθεση πραγματικότητας

H Eλένη Στασινοπούλου σχολιάζει τη νέα δημοφιλή πλατφόρμα, BeReal, και τα πολλαπλά χαστούκια προσγείωσης στην πραγματικότητα που δεχόμαστε τελευταία.

Editorial

Τη δεχόμαστε αυτή την επίθεση αυτή την εποχή, θέλουμε δε θέλουμε. Τελείωσε το καλοκαίρι. Έληξε και η μακροσκελής παράτασή του μέσα στο ήπιο φθινόπωρο που συνηθίζει να μας χαρίζει το κλίμα του τόπου μας. Έρχεται σκληρός χειμώνας με ενεργειακή κρίση. Χιονοστιβάδα δυσκολιών προδιαγράφεται στον ορίζοντα μπροστά μας. Σκοτεινός όσο ποτέ άλλοτε, ο εν λόγω ορίζοντας διαθέτει επίσης σύννεφα πολέμου, που άλλοτε πυκνώνουν περισσότερο και άλλοτε λιγότερο. Στον παράλληλο κόσμο των κοινωνικών δικτύων η επιβολή της πραγματικότητας είναι εξίσου επιτακτική. Έχει ανατείλει μια νέα εφαρμογή-συνήθεια, η οποία βρίσκεται μάλιστα σε ιλιγγιωδώς ανερχόμενη τροχιά.

Η πλατφόρμα BeReal δεν αφήνει κανένα περιθώριο ωραιοποίησης, καθώς όλο το παιχνίδι παίζεται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή όπου καλείσαι να δείξεις μόνο εσένα και αυτό που βλέπεις εκείνη τη στιγμή ακριβώς. Και να αναρτήσεις την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Σαν να έχεις το Ευαγγέλιο μπροστά, ένα πράγμα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κάπου στο τέλος Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε η συγκλονιστική είδηση ότι η Kim Kardashian αφαίρεσε τα εμφυτεύματα στήθους της. Αυτό κι αν ήταν χαστούκι προσγείωσης στην πραγματικότητα. Ιδού μια υπέρτατη κίνηση σεβασμού στην προσωπική αλήθεια του καθενός. Εκεί είναι που καταλάβαμε όλοι ότι τελείωσαν τα ψέματα. Κυριολεκτικά.

Διαβάστε περισσότερα στο MadameFigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ