Σεφ πίσω από τη μαρκίζα | 4 ταινίες με σοβαρό γαστρονομικό υπόβαθρο

Με αφορμή την ταινία "The Menu" του Ralph Fiennes, που βγαίνει στις αίθουσες στις 17 Νοεμβρίου, σταχυολογούμε ταινίες στων οποίων τους συντελεστές συμπεριλαμβάνονται σεφ που δίνουν ηχηρό "παρών" στο γαστρονομικό στερέωμα ή οι ίδιοι οι συντελεστές είχαν ενεργό ρόλο σε επαγγελματικές κουζίνες.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

H ίντριγκα πίσω από το πάσο εξάπτει τη φαντασία των φιλοπερίεργων όχι μόνο γαστροφίλ αλλά και σινεφίλ και η διεθνής τάση προώθησης της γαστρονομίας τα τελευταία χρόνια και στο σινεμά αποδεικνύει ότι και το φιλοθεάμον κοινό διψά για "director’s cut” πλάνα βγαλμένα "αχνιστά" από την τσούκα μιας επαγγελματικής κουζίνας. Αφού όμως το σεναριακό σύμπαν μιμείται τη ζωή, ακόμα και η μυθοπλασία χρειάζεται γερές δόσεις αληθοφάνειας για να πετύχει η συνταγή. Οι περιπτώσεις λοιπόν, των προσεγμένων πιάτων που βρίσκονται στο πάσο του ηθοποιού που ενσαρκώνει έναν ή μία σεφ, είναι αποτέλεσμα πολύωρης ή πολυετούς εκπαίδευσης δίπλα σε επαγγελματίες. Γιατί πίσω από μία μαρκίζα κρύβεται ένας (ή μία) σεφ.

Το μενού (The menu, 2022)

Η πλοκή: Ένα νεαρό ζευγάρι ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο νησί για να φάει σε ένα αποκλειστικό εστιατόριο, όπου ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο μενού, με μερικές συγκλονιστικές εκπλήξεις.

Η σεφ: Η ταινία βγαίνει στις 17 Νοεμβρίου στις αίθουσες οπότε δεν γνωρίζουμε αν θα εξελιχθεί σε ένα ακόμα γαστρονομικού ενδιαφέροντος blockbuster ωστόσο το trailer και το cast με πρωταγωνιστές τους Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy και Nicholas Hoult δίνουν την πρόγευση μιας νέας επιτυχίας.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr