Follow us

Οι 3+1 τρόποι που με βοήθησαν να διατηρώ το σπίτι μου ζεστό το χειμώνα - και να κάνω οικονομία

Ένας μίνι πρακτικός οδηγός για να είναι και να παραμένει ζεστό το σπίτι.

MissBloom TEAM
woman home Unsplash

Ο χειμώνας είναι εδώ και μας δείχνει ήδη το βαρύ του πρόσωπο. Σίγουρα δεν μπορούμε να αποφύγουμε το κρύο, μπορούμε όμως να κάνουμε μικρές έξυπνες κινήσεις για να ζεστάνουμε το σπίτι και να διατηρήσουμε τη θερμότητα με τρόπο αποτελεσματικό και -πολύ σημαντικό πλέον- οικονομικό. Μετά από πολλή έρευνα και συζήτηση με ειδικούς, αυτοί είναι οι τέσσερις τρόποι που άλλαξαν τόσο την αίσθηση ζέστης στο σπίτι αλλά και τους λογαριασμούς μου - προς το καλύτερο φυσικά.

Απομάκρυνα τα έπιπλα μακριά από αεραγωγούς και πηγές θέρμανσης

Αυτό ακούγεται πολύ απλό, αλλά πολλές φορές ένας καναπές, μια καρέκλα ή ένα κρεβάτι που μετακινείται το καλοκαίρι αλλά μένει εκεί το χειμώνα, μπορεί να εμποδίζει τη ροή της θερμότητας στο δωμάτιο. Αυτό οδηγεί σε σπατάλη χρημάτων και κρύα δωμάτια. Το μπλοκάρισμα ενός αεραγωγού ή μιας πηγής θέρμανσης μπορεί να διαταράξει τη θερμότητα που εκπέμπεται σε ολόκληρο το σπίτι.

Έκλεισα καλά την πόρτα

Η κεντρική πόρτα εισόδου είναι μία από τους πιο συνήθεις ενόχους στην "εισβολή" κρύου αέρα στο σπίτι, καθώς σπανίως δίνουμε σημασία στο μικρό κενό στο κάτω μέρος. Κι όμως, με την τοποθέτηση ενός προϊόντος που σφραγίζει το κενό, η διαφορά θα είναι μεγάλη. Στην αγορά θα βρεις πολλές πολύ οικονομικές εκδοχές. Αν δε, θέλεις να σφραγίσεις το ζεστό αέρα ώστε να μην φεύγει από δωμάτιο σε δωμάτιο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντίστοιχα αεροστόπ και στις πόρτες των δωματίων.

Τράβηξα τις κουρτίνες

Άφησέ τις ανοιχτές το πρωί ώστε να μπει το φως του ήλιου στο χώρο και να ζεσταθεί φυσικά το σπίτι και φρόντισε να είναι κλειστές τις απογευματινές βραδινές ώρες ώστε να λειτουργούν ως "φράχτης" και να μην διαφεύγει εύκολα ο ζεστός αέρας από τις ενώσεις στα παράθυρα και μπαλκονόπορτες. Πιο βαριές κουρτίνες τον χειμώνα, επίσης θα λειτουργήσουν ως ένα είδος μόνωσης.

Επίλεξα σωστά το είδος θέρμανσης

Γνωρίζεις τις πιο φρέσκες προτάσεις στην θέρμανση; Η νέα μου ανακάλυψη ονομάζεται αντλία θερμότητας αέρα/νερού LG Therma V. Πρόκειται για μια νέα πράσινη λύση θέρμανσης που παρέχει θέρμανση, ψύξη αλλά και ζεστό νερό που μπορεί να αντικαταστήσει τους λέβητες αερίου / πετρελαίου με ανανεώσιμη τεχνολογία.

Οι 3+1 τρόποι που με βοήθησαν να διατηρώ το σπίτι μου ζεστό το χειμώνα - και να κάνω οικονομία

3 πράγματα που δεν γνώριζα για το πώς λειτουργεί η αντλία θερμότητας

1. Η θερμότητα δεν παράγεται με καύση πλέον (όπως με έναν παραδοσιακό καυστήρα πετρελαίου ή φυσικού αερίου), αλλά απορροφάται από τον αέρα του περιβάλλοντος με την βοήθεια του ψυκτικού κύκλου, εξασφαλίζοντας χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης.

2. Το νέο οικολογικό ψυκτικό υγρό R32 που χρησιμοποιεί, φτάνει την εξοικονόμηση ενέργειας με την LG Therma V μέχρι και 80% ενώ λειτουργεί και σε εξαιρετικά ψυχρό καιρό, έως -25℃. Επιπλέον, μπορεί παράγει νερό έως 65 ℃ χωρίς την ανάγκη χρήσης ηλεκτρικών αντιστάσεων.

3. Είναι απόλυτα συμβατή με τα σώματα καλοριφέρ και την ενδοδαπέδια θέρμανση και κάτι πολύ σημαντικό, προσφέρει την δυνατότητα ένταξής του στο πρόγραμμα επιδότησης Εξοικονομώ-Αυτονομώ.

Lg

Όταν η LG Therma V μπήκε στο σπίτι μας η αλλαγή ήταν ουσιαστική. Απίστευτη εξοικονόμηση ενέργειας (σκέψου ότι η ενεργειακή του κλάση είναι A+++) σε συνδυασμό με ένα πραγματικά εκσυγχρονισμένο σύστημα θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού, που έχε και έξυπνο έλεγχο παρακολούθησης και διαχείρισης.

Μπορείς τώρα να μπεις στο www.lg.com/gr/business και να επικοινωνήσεις απευθείας με την LG Electronics Hellas με e-mail ή μέσα από τη γραμμή επικοινωνίας 801 11500400 για να μάθεις περισσότερα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ