Follow us

Sheikha Moza | H αινιγματική και πανίσχυρη σύζυγος του τέως Εμίρη εντυπωσιάζει και διχάζει

Η πανέμορφη και βαθύπλουτη Sheikha ασκεί soft politics προσπαθώντας να προωθήσει μια μοντέρνα εικόνα για το Κατάρ.

MissBloom TEAM
Sheikha Moza ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Sheikha Moza είναι γνωστή στον πολιτικό στίβο, την κοινωνική ζωή και τον κόσμο των γαλαζοαίματων ως η ισχυρή γυναίκα του Κατάρ. Πρόκειται για την δεύτερη σύζυγο (από τις τρεις) του Εμίρη Hamad bin Khalifa Al Thani που διοικούσε το βαθύπλουτο κράτος του Κατάρ, πριν παραιτηθεί (πρωτοφανής κίνηση) το 2013 προκειμένου να αναλάβει τα ηνία ο γιός του Τamim bin Hamad Al Thani- και βέβαια γιός της Sheikha Moza. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Hamad bin Khalifa Al Thani έχει 23 παιδιά, εκ των οποίων τα 11 αγόρια.

Η πάντα άψογα ντυμένη Sheikha εντυπωσιάζει κάθε φορά με τις εμφανίσεις της. Με τις πολυτελείς τουαλέτες της που συνδυάζουν τους κανόνες ντυσίματος της χώρας της, αλλά και φέρουν μοντέρνες πινελιές. Η Sheikha Moza είναι όμως πολύ περισσότερα: επηρεάζει αποφασιστικά τις επιχειρηματικές κινήσεις της οικογένειάς της, αλλά λέγεται πως επηρέαζε και τις πολιτικές αποφάσεις του συζύγου της.

Ο ρόλος της; Να εκσυγχρονίσει το προφίλ της χώρας της στο εξωτερικό- μιας χώρας με αμφιλεγόμενες πρακτικές- όπως την εκμετάλλευση μεταναστών που "εισάγονται" στην χώρα για την υλοποίηση μεγάλων κατασκευαστικών έργων. Ανάμεσά τους τα γήπεδα ποδοσφαίρου και οι εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τώρα το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου της FIFA.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ